Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz hekelt 'geniepige' actie Hamilton die zijn race verpestte

Carlos Sainz greep in Abu Dhabi naast het podium en moest teamgenoot Charles Leclerc voor zich dulden. Dat kwam volgens de Spanjaard mede door het incident met Lewis Hamilton in het begin van de race.

De race van Carlos Sainz in Abu Dhabi verliep niet zoals hij gehoopt had. De Ferrari-coureur finishte 16 seconden achter teamgenoot Charles Leclerc, omdat hij op een andere strategie zat. De Spanjaard moest namelijk noodgedwongen een tweestopper maken, nadat hij Lewis Hamilton in de Mercedes moest inhalen terwijl hij dat eigenlijk al had gedaan in de eerste ronde. De Brit sneed echter de bocht af, waarna hij de positie terug moest geven aan Sainz. Maar dat deed Hamilton op een slimme manier door dat net voor een DRS-zone te doen. Sainz legt uit hoe dit een grote invloed had op de rest van zijn race. "Mijn race kwam een beetje in de knoei na de start door een probleem met de koppeling. Ik wist dat het me dat bij de start tijd ging kosten. En toen met Lewis, hij sneed de chicane af", vertelt Sainz tegen onder andere RacingNews365 . "Hij liet me later voorbij, maar hij deed dat op een geniepige manier om vervolgens DRS te krijgen en me opnieuw te passeren. En dat betekende dat ik veel van mijn banden moest gebruiken om hem terug in te kunnen halen. Uiteindelijk kostte me dat mijn banden en heel wat racetijd, wat me waarschijnlijk tot een tweestopper dwong. Die strategie was langzamer en ik kon daarom niet meevechten voor P2." Bekijk hieronder het moment dat Hamilton de chicane afsneed. Het artikel gaat daaronder verder.

Voor alsnog is er geen regel die zegt waar je iemand voorbij moet laten als de wedstrijdleiding je die opdracht geeft. Sainz snapt wel dat Hamilton het deed net voor een DRS-zone; sterker nog hij zou precies hetzelfde gedaan hebben. "Ik heb dat gebrek aan duidelijkheid eerder gebruikt, dus ik ga Lewis helemaal niet bekritiseren omdat ik zoiets zelf ook zou hebben gedaan", geeft Sainz toe. "Maar je pakt bij de start een positie door een geweldige actie aan de binnenkant in bocht 6, de coureur besluit de chicane af te snijden en je race komt vanaf dat moment in gevaar omdat je tegen een auto vecht die eigenlijk al achter je hoort te rijden." "Maar het is zoals het gaat, ik moest daardoor veel van de banden gebruiken in gevecht met Mercedes. Dat dicteerde vanaf dat moment de strategie."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten