Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz hekelt 'geniepige' actie Hamilton die zijn race verpestte

Carlos Sainz greep in Abu Dhabi naast het podium en moest teamgenoot Charles Leclerc voor zich dulden. Dat kwam volgens de Spanjaard mede door het incident met Lewis Hamilton in het begin van de race.

Sainz Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De race van Carlos Sainz in Abu Dhabi verliep niet zoals hij gehoopt had. De Ferrari-coureur finishte 16 seconden achter teamgenoot Charles Leclerc, omdat hij op een andere strategie zat. De Spanjaard moest namelijk noodgedwongen een tweestopper maken, nadat hij Lewis Hamilton in de Mercedes moest inhalen terwijl hij dat eigenlijk al had gedaan in de eerste ronde.

De Brit sneed echter de bocht af, waarna hij de positie terug moest geven aan Sainz. Maar dat deed Hamilton op een slimme manier door dat net voor een DRS-zone te doen. Sainz legt uit hoe dit een grote invloed had op de rest van zijn race.

"Mijn race kwam een beetje in de knoei na de start door een probleem met de koppeling. Ik wist dat het me dat bij de start tijd ging kosten. En toen met Lewis, hij sneed de chicane af", vertelt Sainz tegen onder andere RacingNews365.

"Hij liet me later voorbij, maar hij deed dat op een geniepige manier om vervolgens DRS te krijgen en me opnieuw te passeren. En dat betekende dat ik veel van mijn banden moest gebruiken om hem terug in te kunnen halen. Uiteindelijk kostte me dat mijn banden en heel wat racetijd, wat me waarschijnlijk tot een tweestopper dwong. Die strategie was langzamer en ik kon daarom niet meevechten voor P2."

Bekijk hieronder het moment dat Hamilton de chicane afsneed. Het artikel gaat daaronder verder.

Voor alsnog is er geen regel die zegt waar je iemand voorbij moet laten als de wedstrijdleiding je die opdracht geeft. Sainz snapt wel dat Hamilton het deed net voor een DRS-zone; sterker nog hij zou precies hetzelfde gedaan hebben.

"Ik heb dat gebrek aan duidelijkheid eerder gebruikt, dus ik ga Lewis helemaal niet bekritiseren omdat ik zoiets zelf ook zou hebben gedaan", geeft Sainz toe. "Maar je pakt bij de start een positie door een geweldige actie aan de binnenkant in bocht 6, de coureur besluit de chicane af te snijden en je race komt vanaf dat moment in gevaar omdat je tegen een auto vecht die eigenlijk al achter je hoort te rijden."

"Maar het is zoals het gaat, ik moest daardoor veel van de banden gebruiken in gevecht met Mercedes. Dat dicteerde vanaf dat moment de strategie."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

51 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"