Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz hint op nog meer Ferrari-gridstraffen: "Ik zal heel veel in moeten gaan halen"

Carlos Sainz hint na afloop van de eerste twee trainingssessies op vrijdag op nog meer gridstraffen. Eerder werd al bekend dat de Spanjaard op zondag tien gridposities in zal moeten leveren, maar dit kunnen er dus zomaar nog meer worden, wat zal betekenen dat hij aan de achterkant van de grid start.

Sainz France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Op de trainingsdag in Frankrijk werd bekend gemaakt dat Carlos Sainz een gridstraf van 10 posities zal incasseren op zondag, nadat er nieuwe elektronica werd geïnstalleerd. Maar het is helemaal niet onwaarschijnlijk dat de Spanjaard nog meer posities moet gaan inleveren op de grid. Sainz hint op het vervangen van meerdere motoronderdelen in de F1-75.

"Het was een positieve vrijdag. Iedere ronde was ik zeer competitief, dus het laat zien dat we juiste stappen in de juiste richting zetten", begint Sainz voor de microfoon van Sky Sports. "We focussen ons meer op de longruns, want ik zal niet in het gevecht zijn voor poleposition gezien de hoeveelheid straffen."

Wanneer er wordt doorgevraagd op de 'hoeveelheid straffen' en de vraag wordt gesteld of de intentie er is om nog meer onderdelen te vervangen, antwoordt Sainz met een knipoog: "We zullen zien."

"We moeten heel wat posities goed gaan maken"

Sainz laat weten dat hij tijdens de trainingen al wat heeft geoefend met het inhalen van andere auto's. "Ik weet dat ik veel moet gaan inhalen. Het was moeilijker dan ik verwachtte door de wind op het rechte stuk. Hierdoor is het effect van de slipstream en DRS wat minder."

"Maar ik heb geen andere keus. Ik moet manieren vinden om in te halen. We zullen zien als iedereen met vol vermogen rijdt of wij de topsnelheid hebben om in te halen. Ik hoop het, want we moeten heel wat posities goed maken."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!