Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz hoopt op evenaring van 'beste race ooit' in Singapore

Carlos Sainz koestert mooie herinneringen aan de Grand Prix van Singapore. De Spanjaard van Renault behaalde vorig jaar het beste resultaat uit zijn F1-carrière door als vierde de finish te passeren.

Sainz profiteerde van het bizarre verloop van de GP van Singapore in 2017. Bij een starcrash vielen Verstappen, Vettel, Raikkonen en Alonso uit, waarna voor Sainz de weg open lag om na een sterk optreden een schitterende vierde plaats te behalen.

Volgend weekend wil Sainz zijn beste Formule 1-race ooit evenaren. "Vorig jaar reed ik op Singapore waarschijnlijk de beste F1-race uit mijn carrière. Alles viel die dag op zijn plaats en ik kwam als vierde over de finish. Het was lastig om de race te beginnen op de intermediates en op het juiste moment naar droogweerbanden te wisselen. Maar, het was een geweldige dag, een dag die ik nooit zal vergeten." Dit seizoen kent pieken en dalen voor Sainz en Renault. De Spanjaard is naar eigen zeggen nog altijd bezig om de auto beter te leren kennen. "Iedere keer dat ik in de auto zit, begrijp ik hem beter."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi