Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Ik had bij Red Bull Racing kunnen rijden"

Carlos Sainz is volgend seizoen toe aan zijn derde werkgever in de Formule 1. De Spanjaard reed in het verleden voor Toro Rosso, komt tegenwoordig uit voor Renault en vertoont in 2019 zijn kunsten achter het stuur van een McLaren.

Lange tijd was het doel van Sainz om voor Red Bull Racing te rijden. De kans daarop is een stuk kleiner geworden, al weet niemand natuurlijk precies wat de toekomst zal brengen. Vooralsnog zit Sainz de komende twee seizoenen vast aan McLaren.

In 2015 werd Sainz, samen met Max Verstappen, door Red Bull in een Toro Rosso gezet. De Spanjaard maakte bij tijd en wijle een goede indruk, maar het was zijn drie jaar jongere Nederlandse collega waarover niemand uitgesproken raakte. Verstappen mocht in het voorjaar van 2016 uiteindelijk de sprong naar het hoofdteam van Red Bull maken, waar Sainz tot oktober 2017 verbonden bleef aan Toro Rosso. Sainz weet dat er gewoonweg geen kansen voor hem zijn geweest. "Ik had voor Red Bull kunnen rijden, maar dan had Max of Daniel Ricciardo weg moeten vallen in het seizoen 2016 of het seizoen 2017", blikt de inmiddels 24-jarige Spanjaard terug. De huidige Renault-rijder is in zijn nopjes met de toekomstige verbintenis bij McLaren en gunt het Pierre Gasly van harte dat hij de overstap naar Red Bull mag maken. "Voor de eerste keer in mijn Formule 1-loopbaan heb ik zekerheid voor twee achtereenvolgende seizoenen", zegt Sainz, die een contract heeft tot en met 2020. "Bovendien vind ik het prima. Het is een eer om voor een team als McLaren te mogen racen." Om de nieuwe verdeling bij Red Bull zegt hij: "Ik hoop dat Pierre het goed gaat doen, ik vind het leuk voor hem!"

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami