Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz in de wolken na strategische meesterzet en zege: "Italië en Ferrari zullen trots zijn!"

Carlos Sainz heeft als eerste non-Red Bull-coureur een Grand Prix gewonnen in 2023. De Ferrari-rijder kon mede door een strategische meesterzet de GP van Singapore op zijn naam schrijven.

Sainz Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een ongelooflijk dominante reeks van Red Bull zijn nu alle ogen gericht op Ferrari: Carlos Sainz heeft de Formule 1 Grand Prix van Singapore gewonnen en hiermee de reeks van het Oostenrijkse topteam en Max Verstappen doorbroken. Op het Marina Bay Street Circuit was de Spanjaard heer en meester.

Ondanks een safety car, een virtual safety car en meerdere coureurs met verse banden in zijn kielzog wist Sainz met een opvallende zet te winnen. Hij liet Lando Norris, tweede in de race, binnen DRS komen zodat de Mercedes-rijders daar achter het moeilijk zouden krijgen. Dat lukte, wat resulteerde in de zege in Singapore.

"Een ongelooflijk gevoel, wát een weekend", zijn de eerste woorden van de Ferrari-coureur na afloop van de race. "Ik wil heel Ferrari bedanken voor alle moeite en een overwinning binnen te slepen dit seizoen. We deden alles wat we moesten doen perfect. Italië en Ferrari zullen trots zijn na vandaag!"

"De safety car zorgde ervoor dat we eerder een stop moesten maken dan we wilden en ik moest George (Russell, red.) dicht achter me houden", aldus Sainz, doelend op een van zijn strategische zetten: zorgen dat er geen vrije pitstop komt voor Russell, mocht er wat gebeuren. "Daarna gaf ik Lando DRS om hem wat te helpen en uiteindelijk werkte het. De eerste plaats."

Ondanks de druk zegt Sainz dat hij 'alles onder controle had' gedurende de GP van Singapore. "Ik had ruimte om na te denken en om te doen wat je moet doen. Ik ga niet voor je liegen: tuurlijk sta je onder druk, maar ik kon alles goed managen. Een geweldig gevoel, ik ben over the moon nu!"

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na uitstekende kwalificatie Verstappen in Singapore