Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz is tevreden met nieuwe kleurstelling van McLaren

Hij heeft er nog geen meter mee gereden, maar de livery van de nieuwe McLaren kan Carlos Sainz in ieder geval bekoren. De 24-jarige Spanjaard, die over komt van de stal van Renault, heeft een aantal foto's mogen zien. Sainz hoopt dat de wagen net zo snel zal zijn, als dat deze eruit ziet.

McLaren kende een zeer lastig 2018, nadat het seizoen 2017 eveneens stroef verliep. In het vorige Formule 1-seizoen werden er welgeteld 62 WK-punten gescoord. McLaren eindigde, mede dankzij de straf die Force India terug wierp naar een zevende positie, op een zesde plaats.

"McLaren heeft behoorlijk haar best gedaan om een goede wagen af te leveren", sprak Sainz maandagmiddag tijdens een sponsorbijeenkomst. "Ik heb een paar plaatjes mogen zien van de nieuwe kleurstelling en de nieuwe aerodynamica, ik vind het een mooie auto. Wat nu belangrijk is, is dat de wagen mij ook bevalt als ik ermee race. Duidelijk is dat de werknemers van McLaren hier behoorlijk wat werk aan hebben gehad." "Het team weet inmiddels wat er allemaal fout is gegaan in de afgelopen seizoenen en men is druk aan het reorganiseren geslagen, met de middellange termijn in het achterhoofd. Ik weet niet of we er dit jaar al vruchten van kunnen plukken. Het wordt lastig, maar met dank aan de nieuwe regels krijgen we kansen." Sainz ziet de jonge Lando Norris aanschuiven als diens teammaat bij McLaren. Norris (19) mag zijn Formule 1-debuut maken na vicekampioen te zijn geworden in de Formule 2 (2018) en de titel te hebben veroverd in het Europese Formule 3-kampioenschap (2017).

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen