Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz 'kan morgen tekenen': "Al die teams hebben me een contract aangeboden"

Carlos Sainz is een van de meest begeerde coureurs tijdens Silly Season van dit jaar. De Spanjaard doet nu een opvallende onthulling over de onderhandelingen die hij heeft gevoerd en de keuzes die hij moet gaan maken.

Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds de aankondiging van Ferrari dat Lewis Hamilton vanaf volgend jaar bij de Italiaanse renstal rijdt, weet Carlos Sainz dat hij op zoek kan naar een nieuw team. Al langere tijd wordt Audi genoemd, maar ook Williams begint zich meer en meer te mengen in de strijd om de handtekening van Sainz. James Vowles, de teambaas van het iconische Britse team, gaf zelfs eerlijk toe dat Sainz topprioriteit is voor Williams.

Sainz heeft tot op heden nog niets getekend en hield constant zijn kaken op elkaar, tot nu. In het programma El Hormiguero van Antena3 vertelt hij over de huidige status van zijn onderhandelingen: "Ik weet welke opties op tafel liggen. Ik ben er klaar voor om een beslissing te nemen en die beslissing komt snel."

Voor de Madrileen zijn er twee redenen om snel zijn toekomst voor 2025 vast te leggen: "Ik wil dit uit de weg hebben. Ik moet de keuze maken en me daarna focussen op de rest van het seizoen. Daarna kan ik pas gaan denken aan mijn toekomst bij het andere team. Dit jaar heb ik een auto waarmee ik podiums en overwinningen kan behalen. Daar wil ik me nu mee bezig houden."

Waar de verwachting is dat Sainz kiest tussen het Audi-project of Williams, geeft de Spanjaard zelf juist in alle eerlijkheid toe dat die twee teams niet de enige gegadigde zijn: "Alle teams die nog niet beide rijders voor volgend jaar vastgelegd hebben, hebben mij op het lijstje en hebben mij een contract aangeboden. Ik kan morgen een contract tekenen. Dat ga ik niet doen, ik neem iets meer de tijd. Er zijn verschillende teams die voor mij een optie zijn."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership