Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz kijkt op tegen één aspect van zijn overstap naar Ferrari

Carlos Sainz kijkt vanzelfsprekend uit naar zijn overstap naar Ferrari in 2021. Ondanks dat zijn huidige McLaren-team veel beter presteert dit seizoen dan de Scuderia gaat met de overstap naar Ferrari een kinderwens van de Spanjaard in vervulling. Toch ziet Sainz ook een nadeel in de overstap naar Ferrari, waar hij door de nieuwe kalender waarschijnlijk weinig proefmeters kan maken.

Sainz regen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Er bestaat een grote kans dat de Formule 1-teams volgend jaar maar een testweek van drie dagen krijgen voorgeschoteld. Dat zou betekenen dat iedere coureur slechts anderhalve dag zou krijgen om zijn bolide te testen voor aanvang van het seizoen. "Mocht ik daadwerkelijk maar anderhalve dag krijgen om aan de Ferrari-bolide van 2021 te wennen, dan is dat natuurlijk een serieus probleem voor mij. Ook Daniel Ricciardo, Fernando Alonso en Sebastian Vettel (die allemaal van team veranderen, red.) zullen dan met dat probleem te kampen krijgen", aldus een enigszins bezorgde Sainz tegenover onder andere RacingNews365.

"Ik denk dat iedereen zich in kan denken dat anderhalve dag te weinig is om aan een nieuwe wagen te wennen. Dan kom je behoorlijk onvoorbereid aan de start van het nieuwe seizoen te staan. Ik zal dan op zijn minst de eerste helft van het seizoen nodig hebben om aan de wagen te wennen."

De zoon van rallykampioen Carlos Sainz Senior is het er dan ook niet mee eens mocht de Formule 1 daadwerkelijk besluiten om over te stappen van zes naar drie testdagen. "Ik kan het echt niet begrijpen wanneer we slechts drie testdagen zouden krijgen. Dat komt neer op anderhalve dag per coureur en dat is te weinig. Ik ben dan ook echt niet voor deze nieuwe regel. Zeker niet, omdat we ook gedurende het seizoen niet meer mogen testen."

Na de laatste race van het seizoen, in Abu Dhabi, staan er nog enkele rookietests op het programma op het circuit in het Midden-Oosten. Sainz hoopt dat hij daar alvast in de Ferrari van 2020 zou mogen stappen. "Het mag geen geheim zijn dat ik graag op die dagen al in een Ferrari zou stappen. Daarvoor zullen andere teams eerst toestemming moeten geven en ook de FIA moet daarvoor nog toestemming geven."

De kans dat de teams en de FIA akkoord gaan met die test, lijkt echter nihil te zijn. Renault vroeg in een eerder stadium namelijk ook al om Fernando Alonso op die dagen in te zetten als testcoureur. Dat werd door de overige teams en de FIA echter afgewezen. Daarom lijkt de kans klein te zijn dat men voor Sainz wel een uitzondering zal maken. Ferrari heeft overigens al aangekondigd dat Robert Shwartzman en Antonio Fuoco de testdagen af zullen werken voor het team.

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak