Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz kreeg serieuze waarschuwing in Saoedi-Arabië: "Ik kon doodgaan"

Carlos Sainz moest de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië voorbij laten gaan met een blindedarmontsteking, nadat hij wel nog de eerste twee vrije trainingen reed. De artsen stonden versteld en grepen in toen Sainz aangaf dat hij ook gewoon de race wilde rijden.

Sainz Ferrari Saudi Arabia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz voelde zich bij de start van het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Aarabië werkelijk beroerd. Hij at niet, zweette veel meer dan normaal en was aan de diarree, zo vertelt hij in gesprek met Nude Project Podcast. Op hangen en wurgen werkte hij de eerste twee vrije trainingen af, 'maar dat waren de zwaarste sessies ooit, op bovendien een zeer veeleisende baan'. 

Met pillen werden de lichamelijke ongemakken nog enigszins beperkt, maar de energieniveaus lagen zeer laag, tot het punt waarop Sainz bedacht dat hij op die manier de kwalificatie en de race op een verantwoorde manier kon afwerken. Daarom besloot hij op zaterdagochtend naar het ziekenhuis te gaan.

"Daar werd bevestigd dat ik een blindedarmontsteking had. Ik vroeg of een operatie noodzakelijk was, waarop ze bevestigend antwoordden met een wedervraag: 'Hoe lang voel je je al zo?'."

"Ik gaf aan dat dat al twee dagen aan de hand was, waarop ze me vroegen of ik gek was: 'Als je blindedarm openbarst, kan je overlijden en duurt de operatie drie keer zo lang'."

Sainz echter was op dat moment nog altijd van plan 'gewoon' te racen: "Ik vroeg ze of ze me iets sterks konden geven, zodat ik kon racen, waarna ik een dag later dan wel terug zou komen voor de operatie. Toen werd me een definitief 'nee' verkocht, omdat er iets heel ernstigs had kunnen gebeuren en ik dood had kunnen gaan als die blindedarm was gescheurd."

Sainz ging akkoord met de operatie, maar vroeg nog wel hoe lang het herstel zou duren met het oog op de Grand Prix van Australië twee weken later. "Ze vertelden me dat het heel krap zou worden en dat ik me er niet te veel mee bezig moest houden. We zouden na de operatie wel zien hoe ik me voelde."

We weten uiteindelijk hoe het afliep. Sainz' vervanger Oliver Bearman scoorde verdienstelijk punten bij zijn F1-debuut, terwijl Sainz zelf de GP van Australië twee weken later won.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'