Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz legt vinger op de zere Ferrari-plek: "Dat had Red Bull simpelweg beter voor elkaar"

2022 was voor Carlos Sainz het jaar van zijn eerste Formule 1 Grand Prix-overwinning. Het was tevens het jaar waarin men uiteindelijk tóch geen vuist wist te maken tegen Red Bull. Waarom niet?

Over de hierboven gestelde vraag heeft Carlos Sainz wel een idee. Daarover weidt hij uit, maar niet nadat hij aangeeft dat Ferrari het ook zonder wereldtitel in 2022 eigenlijk best goed heeft gedaan. "Kijk eens waar we vandaan moesten komen in de voorbije twee seizoenen, en nu streden we weer mee om overwinningen. Met P2 in het kampioenschap was het al met een een goed seizoen", aldus Sainz ten overstaan van onder andere RacingNews365 . Een goed seizoen, ja, maar het kon nog beter, weet ook Sainz: "Ik weet dat we genoeg fouten hebben gemaakt en we hebben niet zo goed weten door te ontwikkelen als Mercedes en Red Bull. Maar nu we weer van voren meevechten, hebben we een goed idee van wat de twee à drie zaken zijn die we aan moeten pakken."

De Ferrari van nu is niet meer de Ferrari van het begin van het seizoen, net zoals de Red Bull niet meer dezelfde auto is als in Bahrein: "Red Bull beschikt over een meer solide pakket dat op elk circuit werkt, daar waar wij met de auto wat meer afhankelijk zijn van het circuit." "Dat was met name in de tweede helft van het seizoen zo, want in de eerste helft waar wij ook overal snel. "We hebben simpelweg niet genoeg doorontwikkeld, terwijl de anderen ons daarin aftroefden. Maar dit is het eerste jaar onder de nieuwe regels en we hebben kunnen zien op welk niveau wij en Red Bull opereren en wat wij moeten doen als we zo volgend jaar willen verslaan." Gevraagd naar wat die dingen zijn die verbeterd moeten worden, antwoordt Sainz: "Dat is simpel. We moeten onze races beter uitvoeren. Voor mij is dat bijvoorbeeld de start, waarbij we door een aanhoudend probleem nooit goed konden starten." "Punt twee is natuurlijk het uitdokteren van de goede strategieën en het maken van de juiste calls op de bepalende momenten, zodat op zondag steeds de juiste banden onder de auto zitten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'