Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Sainz legt vinger op de zere Ferrari-plek: "Dat had Red Bull simpelweg beter voor elkaar"

2022 was voor Carlos Sainz het jaar van zijn eerste Formule 1 Grand Prix-overwinning. Het was tevens het jaar waarin men uiteindelijk tóch geen vuist wist te maken tegen Red Bull. Waarom niet?

Verstappen, Leclerc en Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Over de hierboven gestelde vraag heeft Carlos Sainz wel een idee. Daarover weidt hij uit, maar niet nadat hij aangeeft dat Ferrari het ook zonder wereldtitel in 2022 eigenlijk best goed heeft gedaan.

"Kijk eens waar we vandaan moesten komen in de voorbije twee seizoenen, en nu streden we weer mee om overwinningen. Met P2 in het kampioenschap was het al met een een goed seizoen", aldus Sainz ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Een goed seizoen, ja, maar het kon nog beter, weet ook Sainz: "Ik weet dat we genoeg fouten hebben gemaakt en we hebben niet zo goed weten door te ontwikkelen als Mercedes en Red Bull. Maar nu we weer van voren meevechten, hebben we een goed idee van wat de twee à drie zaken zijn die we aan moeten pakken."

De Ferrari van nu is niet meer de Ferrari van het begin van het seizoen, net zoals de Red Bull niet meer dezelfde auto is als in Bahrein: "Red Bull beschikt over een meer solide pakket dat op elk circuit werkt, daar waar wij met de auto wat meer afhankelijk zijn van het circuit."

"Dat was met name in de tweede helft van het seizoen zo, want in de eerste helft waar wij ook overal snel. "We hebben simpelweg niet genoeg doorontwikkeld, terwijl de anderen ons daarin aftroefden. Maar dit is het eerste jaar onder de nieuwe regels en we hebben kunnen zien op welk niveau wij en Red Bull opereren en wat wij moeten doen als we zo volgend jaar willen verslaan."

Gevraagd naar wat die dingen zijn die verbeterd moeten worden, antwoordt Sainz: "Dat is simpel. We moeten onze races beter uitvoeren. Voor mij is dat bijvoorbeeld de start, waarbij we door een aanhoudend probleem nooit goed konden starten."

"Punt twee is natuurlijk het uitdokteren van de goede strategieën en het maken van de juiste calls op de bepalende momenten, zodat op zondag steeds de juiste banden onder de auto zitten."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"