Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz looft betrouwbaarheid McLaren-Renault

Carlos Sainz maakte aan het eind van het vorige seizoen de overstap van Renault naar McLaren. De Spanjaard is zeer positief over de betrouwbaarheid van de MCL34, die aanzienlijk beter is dan die van de MCL33 een jaar geleden.

Carlos Sainz blikt met een goede gevoel terug op de eerste testweek in Barcelona. Met name het gereden aantal ronden stemt de inmiddels ervaren Spanjaard tevreden: "Op de eerste dag reden we direct 120 ronden, iets waar alleen Red Bull, Mercedes en Ferrari in slaagden", aldus Sainz in gesprek met Mundo Deportivo .

"Dit staat McLaren veel beter voorbereid aan de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Ik durf niet te voorspellen hoe lang we nodig hebben om op het punt te komen waar we willen zijn, maar het goede nieuws is dat we de juiste weg zijn ingeslagen." "Ik voel me in ieder geval zeer op mijn gemak in de wagen. Het team heeft goed geluisterd naar mijn wensen die ik aangaf tijdens de test in Abu Dhabi aan het eind van het vorige seizoen. Er is sowieso sprake van een heel open gesprekshouding binnen dit team en dat helpt ons alleen maar om de auto zo snel mogelijk door te ontwikkelen." Durft Sainz een inschatting te maken van waar McLaren na die eerste testweek ongeveer staat? "Ik zou zeggen dat we ergens achter Ferrari staan", grapt de McLaren-coureur.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"