Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz maakt diepe buiging voor Hamilton: "Hij zat echt flink in de put"

Carlos Sainz zat eerste rang om de taferelen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton direct na de Grand Prix van Abu Dhabi gade te slaan. Hij was de derde man op het podium, waar hij naar eigen zeggen een gebroken man aantrof.

Max Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee de wereldtitel in de Formule 1. Lewis Hamilton werd tweede en een beetje onzichtbaar werd Carlos Sainz derde. Hij mocht met het illustere tweetal mee naar het podium en daar zag hij van dichtbij hoe zwaar Lewis Hamilton het had. Dat geeft hij te kennen als hem door de Corriere della Sera gevraagd wordt hoe hij zich gevoeld zou hebben als hij in de schoenen van Mercedes-coureur had gestaan: "Ik zou me echt heel slecht hebben gevoeld. Ik was dan ook verbaasd over de manier waarop hij zich op dat moment bij elkaar wist te rapen", aldus de Spanjaard.

Hamilton zal het lastig hebben gehad

"Om op die manier de wereldtitel in de laatste ronde te verliezen... dat moet heel moeilijk te accepteren zijn geweest. Om de manier waarop hij met dat verlies omging, heb ik nog meer respect voor hem dan voorheen", vervolgt Sainz. Maar dat betekent niet dat Hamilton het eigenlijk heel zwaar had: "Ik sprak Hamilton heel kort direct na de race en het was me volledig duidelijk dat hij flink in de put zat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"