Sainz: "McLaren vertrouwt in 2019 volledig op mij"

09 dec. 2018 07:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Carlos Sainz staat aan de vooravond van zijn vijfde jaar in de Formule 1. Na Toro Rosso en Renault F1 stapt hij in 2019 over naar het veelgeplaagde team van McLaren waar hij het stoeltje van Fernando Alonso overneemt. Met debutant Lando Norris als teamgenoot is Sainz zich er goed van bewust dat hij McLaren moet leiden.

"Bij McLaren begin ik aan mijn vijfde seizoen in de Formule 1. Vijf seizoenen waarin ik de nodige ervaring heb opgebouwd waardoor ik met vertrouwen uitkijk naar mijn nieuwe rol. Nee, ik voel mij absoluut niet hierdoor ontmoedigd, het voelt juist goed en op een bepaalde manier maakt het mij ook sterker", aldus Sainz tegenover Autosport.

De Spanjaard is ervan overtuigd dat het feit dat hij inmiddels voor twee verschillende teams heeft gereden, hem bij zijn nieuwe werkgever goed van pas komt. "Bij Toro Rosso en Renault had ik te maken met twee uitersten, vooral wat betreft de afstelling en de balans van de auto. Daardoor heb ik veel kennis opgedaan en dat neem ik nu mee naar McLaren zodat we hopelijk straks met het team weer de juiste kant op gaan."

Het afgelopen Formule 1-seizoen was bepaald niet het seizoen waar de Spanjaard op had gehoopt. Hij delfde het onderspit ten opzichte van teamgenoot Nico Hülkenberg en eindigde als tiende in het WK. Gedurende het hele seizoen worstelde hij naar eigen zeggen met de afstelling van zijn Renault-bolide, maar Sainz is ervan overtuigd dat dit hem een betere coureur heeft gemaakt.

"In het afgelopen seizoen heb ik veel geleerd wat betreft de afstelling van de auto. De focus lag vooral op het verbeteren van de auto zodat we tijdens de race iets extra's konden geven. Op dat gebied heb ik mij flink verbeterd en deze ervaring komt zowel mij als McLaren in de toekomst goed van pas."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen