Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz neemt voorschot op aankondiging rond F1-toekomst

Waar gaat Carlos Sainz naartoe in 2025? Die vraag hangt boven de Formule 1. De Spanjaard heeft nu een nieuwe update gegeven en we hoeven niet heel lang meer te wachten op een aankondiging.

Sainz Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz rijdt komend weekend voorlopig voor het laatst de Grand Prix van Spanje voor Ferrari. Hij wordt in 2025 namelijk vervangen door Lewis Hamilton bij de Scuderia en moet dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Voorafgaand aan zijn thuisrace wordt aan Sainz gevraagd hoe het ervoor staat met de contractonderhandelingen. Vooral Williams en Stake F1/Audi worden als opties genoemd.

"Het laatste wat ik kan melden is dat de beslissing heel snel zal volgen. Ik wil niet langer wachten. Ik denk dat het nu op een punt komt dat het al een paar weken en maanden ruimte inneemt in mijn hoofd en ik denk dat het duidelijk tijd is om een beslissing te nemen. Die beslissing wordt binnenkort genomen, hopelijk hebben we binnenkort wat om over te praten", zo zegt Sainz tegenover onder meer RacingNews365.

Weet Sainz dan wel waar hij heen wil? "Nee, dat weet ik nog niet zeker. Het is nog steeds iets dat ik met mijn team bespreek en waarover we aan het brainstormen zijn", zo biecht Sainz eerlijk op. "Ik ben thuis geweest in aanloop naar de GP van Spanje, maar het zijn na Canada een paar heel hectische weken geweest. Ik heb dus geen tijd gehad om echt te gaan zitten en een beslissing te nemen. Dit is waar ik me de komende weken op ga richten", zo sluit de Spanjaard af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership