Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz nog lang niet tevreden: "Komen op veel gebieden nog tekort"

De snelste man van de wintertests tot dusver is niemand minder dan Carlos Sainz. De 24-jarige Spanjaard, die vanaf dit seizoen de kleuren van McLaren zal verdedigen, kwam op het Circuit de Barcelona-Catalunya tot een 1.17,144.

Sainz reed zijn tijd niet eens op de allerzachtste bandencompound die Pirelli ter beschikking stelt. De voormalig teammaat van Max Verstappen werkte zijn razendsnelle rondje af op de zogenaamde C4-compound, de op één na zachtste.

Ondanks de hoopgevende plaats op de tijdenlijst weet Sainz dat het nog geen reden is om over te gaan tot het houden van een gigantisch tuinfeest. "Er zijn nog genoeg vlakken waarop McLaren de nieuwe wagen moet verbeteren", laat de snelle Spanjaard tegenover onder meer RacingNews365 weten. "Elke keer dat ik de baan op rijd in de MCL34, voel ik dat er iets is verbeterd. We boeken progressie op de gebieden van bijvoorbeeld balans. De moeilijkheden worden steeds duidelijker in kaart gebracht en zodoende kunnen we ook al wat stapjes zetten om deze te beïnvloeden en te verbeteren. Echter, we hebben natuurlijk nog een lang seizoen voor de boeg", bagatelliseert Sainz direct. "We zijn nog lang niet waar we willen zijn", erkent de Madrileen ruiterlijk. "In de tussentijd zullen we hard door moeten werken. En weet wel: ik besluit de dag als snelste, maar de mannen van Red Bull en Ferrari kunnen nog ontzettend veel sneller dan dat ze vandaag lieten zien. Laten we wat dat betreft wel een slag om de arm bewaren." Donderdag mag Sainz' debuterende teamgenoot Lando Norris wederom in de McLaren plaatsnemen. De 19-jarige Brit voltooit zijn testprogramma aan het einde van de dag, waarop Sainz vrijdag voor de laatste keer in de wagen mag stappen tot de lange reis naar Australië wordt ingezet.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"