Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz onder de indruk van Red Bull: "Lopen halve stap voor"

Carlos Sainz en Ferrari kenden uitstekende testdagen in Bahrein. Het Italiaanse team lijkt een flinke stap voorwaarts te hebben gezet, maar dan is daar altijd nog het vermaledijde Red Bull. Sainz vreest de voorsprong die het team van Max Verstappen heeft.

Sainz Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz beleefde in Bahrein enkele goede dagen achter het stuur van de nieuwe wagen van Ferrari. Hij was op testdag 2 de allersnelste en zette als enige coureur een 1:29 neer. Maar ook in de longruns deed de iconische rode wagen het uitstekend. Het geeft de Italiaanse burger moed en ook Sainz, bezig aan zijn laatste seizoen bij Ferrari, stapte tevreden uit de wagen.

Toch moest ook de Spanjaard erkennen dat de voorsprong van Red Bull en Max Verstappen nog altijd immens is. "Ik weet niet of het één of drie tienden is, of een halve seconde. Het is onmogelijk om dat nu te zeggen. Maar ik kan je wel vertellen dat je alleen al van de buitenkant aan het ontwerp ziet dat het een goede auto is. Daarmee lopen ze al een halve stap voor op de rest", zegt Sainz tegen de media waaronder RacingNews365.

Zich nu al neerleggen bij de dominantie van Red Bull, dat doet Sainz echter niet. "Zij hebben vorig jaar al meer tijd gehad om de wagen in hun voordeel te ontwikkelen, omdat ze toen al zo'n voorsprong hadden. Maar tegelijkertijd denk ik dat we hier in Bahrein sterke dagen hebben gehad. Ik denk dat we een nieuwe auto hebben gebracht die past bij onze cijfers en die past bij wat we willen en waar we ons op richten. Dus laten we het wat tijd geven en kijken waar we uitkomen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden