Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz bezorgt Ferrari-monteurs extra werk: "Ik zal zeker met hen spreken"

Niet voor het eerst dit seizoen zagen we Carlos Sainz met zijn Ferrari tegen de muur staan, dan wel in de grindbak staan. De Spanjaard zelf wil niet te lang stil blijven staan bij wéér een persoonlijke fout.

Het is geen geheim dat de Ferrari F1-75 een bijzonder snelle auto is, maar Carlos Sainz lijkt hem maar niet voor de volle 100% onder de knie te krijgen. Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami crashte hij opnieuw met zijn bolide, met een hoop schade tot gevolg. Na meerdere grove fouten in onder andere Australië en Imola, is het bepaald geen lekker moment voor Sainz, die de kritiek alvast voor lijkt te willen blijven: "Het is zinloos om lang bij stil te staan, dus we zullen de focus volledig verleggen na de zaterdag en naar de race", zo laat hij optekenen.

"Natuurlijk is het niet de beste manier om het weekend te beginnen, de kostbare fout maakte dat onze vrijdag er te vroeg al op zat." Voor hem althans, niet zozeer voor het teampersoneel. "Het ergste is dat de monteurs nu weer extra werk moeten verzetten, dus ik zal met hen en het hele team in gesprek gaan. Ik kijk uit naar de dag van morgen. Het voelt namelijk wel alsof we over een competitieve auto beschikken en ik heb vertrouwen in wat we kunnen laten zien." Bekijk de bewuste crash van Sainz hieronder.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden