Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: 'Red Bull is plan A, er is geen plan B'

Carlos Sainz is alweer bezig aan zijn derde jaar in de Formule 1. In tegenstelling tot andere talenten van Red Bull zit de Spanjaard alweer drie jaar bij het opleidingsteam. Een vierde seizoen noemde Sainz 'onwaarschijnlijk' maar de kans is groot dat dit vierde jaar er wel komt.

Carlos Sainz heeft er vanaf zijn intrede in de Formule 1 geen geheim van gemaakt. De talentvolle Spanjaard wil zo snel mogelijk strijden voor de podiumplekken. Het liefst bij de hoofdmacht, Red Bull Racing. Zijn probleem is echter dat zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo nog voor langere tijd vastliggen. Sainz uitte dan ook meerdere malen zijn ongenoegen over zijn situatie waardoor hij hardhandig werd teruggefloten door zowel Horner als Marko. In een exclusief interview met Formula 1 geeft Sainz toe dat hij het verkeerd heeft aangepakt. "Ik heb natuurlijk mijn mening en ja, misschien had ik het anders moeten verwoorden. Het is inderdaad niet leuk als Christian Horner en Helmut Marko je tegen je keren. Maar zo gaat dat soms in een Formule 1 loopbaan. Het is uitgesproken, dus we kunnen dat hoofdstuk sluiten!"

Zoals bekend heeft Sainz voorlopig weinig zicht op een stoeltje bij de hoofdmacht. Toch is dat nog steeds zijn uiteindelijk doel. "Mijn enige doel is om in de toekomst te rijden voor Red Bull. Dat is wat ik altijd al heb gewild en dat heb ik ook wel al honderd keer geroepen. Plan A is nog steeds om mijn werk zo goed mogelijk te doen voor Red Bull." Met name Helmut Marko was niet gecharmeerd van de uitspraken van Sainz. Ondanks alle kritiek heeft Sainz geen spijt van zijn woorden. "Natuurlijk begrijp ik zijn standpunt. Alleen, van uit mijn kant gaat het puur om ambitie. En ja, soms roep je in het heetst van de strijd iets maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik heb gewoon mijn ambities en doelen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'