Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz rekent af met geklaag Russell: "Hij doet het heel vaak"

Carlos Sainz hield George Russell halverwege de race af voor de vierde plaats, maar de Mercedes-coureur was niet blij met hoe Sainz zich verdedigde.

Halverwege de Grand Prix van Mexico kregen Carlos Sainz en George Russell het met elkaar aan de stok. De Ferrari-coureur verdedigde ten opzichte van Russell richting bocht 1, die op zijn part van mening is dat Sainz meerdere keren bewoog richting de remzone, wat volgens de reglementen niet mag.

Sainz werd uiteindelijk niet onderzocht en finishte op de vierde plaats, terwijl Russell het met P6 moest doen. Na de race licht de Brit zijn boordradio tegenover de pers, waaronder RacingNews365, verder toe: "De regel is best duidelijk. Ik bedoel, het was een agressieve of substantiële beweging om mij te dekken, en als je op zo'n hoge snelheid remt, kan je je verremmen."

"Daar heb je baat bij"

De Ferrari-coureur vindt er het zijne van. Toen hem werd gevraagd naar zijn manoeuvres, vertelde Sainz aan de media waaronder RacingNews365: "Nou, ik bewoog één keer en vlak voor het remmen, dat is wat de regels toestaan. Je kunt niet bewegen tijdens het remmen, maar je kunt bewegen vlak voor het remmen en dat is wat ik deed", merkt hij op.

De boordradio van Russell zou volgens de Spanjaard opzettelijk zijn: "Als je achteraan rijdt, open je de radio, klaag je over de voorligger en hoop je dat hij een waarschuwing of een penalty van vijf seconden krijgt, want daar heb jij baat bij."

Het is dan ook niet de eerste keer dat er hierover geklaagd wordt over de boordradio, als we de Ferrari-coureur mogen geloven. "Het is hetzelfde als altijd, iedereen doet het. George doet het heel vaak."

Rare race voor Sainz

De Spanjaard blikt vervolgens terug op zijn race, die 'raar' te noemen was: "Ik had een rare stint op de mediums en ik worstelde met die voorbanden. Die korrelden al bijna in de formatieronde, dus daar moeten we nog even naar kijken."

Volgens Sainz was de eindstand bovendien wel te verwachten: "Als je kijkt naar het tempo van Max (Verstappen red.) en Lewis (Hamilton red.), was het eerlijk gezegd een kwestie van tijd voordat ze voor ons zouden eindigen", legt hij uit. "Ze zijn gewoon veel sneller dan wij in racetempo. We hadden eigenlijk wel verwacht dat zij wat extra tempo zouden hebben en dat wij veel temperaturen moesten managen."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt