© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz senior: 'Junior en ik groeien uit elkaar'

07 feb. 14:50 Joe van Burik 0 reacties
Carlos Sainz Jr. gaat dit jaar - net als Max Verstappen - alweer z'n vijfde Formule 1-seizoen in. Zijn gelijknamige vader moet de 24-jarige Spanjaard nu steeds meer loslaten.

Carlos Sainz Sr. werd een autosportgrootheid door tweemaal wereldkampioen te worden én twee keer de Dakar Rally winnen. Zijn zoon verkoos de circuitracerij en debuteerde in 2015 in de Formule 1, als teamgenoot van Max Verstappen bij Toro Rosso.

© McLaren

Na zijn eerste drie seizoenen bij het opleidingsteam van Red Bull en een jaar bij het Renault-fabrieksteam rijdt de jonge Sainz in 2019 voor McLaren. Senior was de afgelopen jaren een vaak geziene metgezel in de paddock, maar hij verwacht dat junior nu steeds vaker alleen naar Grands Prix zal afreizen.

"Aan begin van vorig jaar was ik nog bij meerdere races, in de tweede seizoenshelft heb ik er nog maar twee bezocht vanwege mijn eigen betrokkenheid bij de Dakar", legt Sainz senior uit aan Racingnews365.

"Naarmate de jaren verstrijken, wordt duidelijk dat Hij zijn eigen carrière heeft. Carlos is nu 24 jaar oud, nog wel heel jong maar ook al zo ervaren. Natuurlijk houd ik wel goed in de gaten wat hij zelf doet. En ik probeer te helpen wanneer hij dat wil."

De rol van de oude Sainz lijkt daarmee sterk op die van Jos Verstappen, die sinds het F1-debuut van Max eveneens geleidelijk aan minder aanwezig is bij de races van zijn zoon.

Het groeiende gat tussen vader en zoon is iets wat ook 56-jarige Spanjaard maar heeft te accepteren, verzucht hij: "Het moet maar zo zijn. Ik kan er wel mee leven. Zolang mijn zoon het maar goed blijft doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen