Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: 'Situatie met Red Bull en Renault is erg bijzonder'

Formule 1-coureur Carlos Sainz rijdt in 2018 voor Renault F1, maar staat nog altijd onder contract bij Red Bull. Waar zijn toekomst ligt na dit seizoen is dan ook nog onduidelijk.

Het is een bijzondere situatie waarin Sainz zich bevindt. Daar waar voetballers keer op keer uitgeleend worden aan andere clubs is dat in de Formule 1 een zeldzaam. Sainz staat het komende seizoenen nog onder contract bij Red Bull, maar dat leende hem uit aan Renault voor 2018. "Ik heb het in de Formule 1 nog niet eerder gehoord dat coureurs worden uitgeleend. Het is een fenomeen wat je in het voetbal vaak ziet. Het is een vreemde situatie in mijn geval," laat Sainz aan Motorsport-Total weten. "Ik moet goed presteren, dan komt het vanzelf goed. Als je snel genoeg bent dan krijg je vanzelf kansen."

De overstap van Sainz naar Renault was een noodgreep omdat er bij Red Bull Racing geen kansen lagen. Nu Ricciardo's contract eind 2018 afloopt is dat mogelijk volgend seizoen anders. "Ik probeer mezelf te bewijzen en kijk ernaar uit om een heel seizoen voor een team te racen. Het vorige jaar heeft me geholpen om onderdeel te worden van het team," aldus Sainz. Of we Sainz nog terug zien bij Red Bull is de vraag. Dat zal afhangen van een eventueel vertrek van Ricciardo bij het team. Mocht de Spanjaard in 2019 voor Red Bull uitkomen dan wordt hij herenigd met Max Verstappen. Het duo vormde in 2015 en de eerste races van 2016 het rijdersduo bij Toro Rosso.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"