Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz sluit zich aan bij Verstappen: "Daar worstel ik echt mee"

Max Verstappen sprak zich in Groot-Brittannië uit over de vele regels die de Formule 1 op dit moment heeft. Carlos Sainz deelt zijn mening.

Sainz Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris ging het veel over bewegen onder het remmen en de straffen die werden uitgedeeld. Verstappen kreeg een straf van tien seconden voor zijn aandeel in het incident, terwijl Norris daarvoor al op een straf van vijf seconden kon rekenen voor het overschrijden van track limits.

Verstappen was het ook voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië nog steeds niet eens met de beide straffen en stelde het volgende: "Ik vind dat we al veel te veel regels hebben voor alle aspecten van het racen. Kijk alleen al naar de regels van zeg tien, vijftien jaar geleden. Sindsdien zijn er zoveel nieuwe regels bijgekomen. Dat is blijkbaar de wereld waarin we tegenwoordig leven."

Carlos Sainz sluit zich aan bij de mening van Verstappen als hij vragen krijgt over het incident van Verstappen en Norris. De Spanjaard wijst tegenover onder meer RacingNews365 naar de snelheid. "Vanuit mijn perspectief kan je je verdedigende move inzetten en daarna terug bewegen, zolang je maar één wagenlengte ruimte laat. Ik worstel echt met dat we steeds meer regels toevoegen aan het racen. Het zijn er al zoveel. Lees het reglement maar eens wat je moet doen als je aan de binnenkant inhaalt en verdedigt en als je aan de buitenkant inhaalt en verdedigt. Ik heb moeite om ze precies te volgen als ik in een auto zit die 300 kilometer per uur gaat."

Sainz doet daarom een oproep aan de FIA. "Ik wil geen nieuwe regels. Ze zijn duidelijk genoeg, al is het niet zo dat er niets te bespreken valt."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership