Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Sainz Sr: "Mijn zoon heeft de kwaliteiten om wereldkampioen te worden"

Carlos Sainz rijdt dit jaar een meer dan uitstekend seizoen bij het team van McLaren. Het Britse team heeft een wederopstanding ingezet en de toekomst ziet er met de komst van de Mercedes-motoren in 2021 rooskleurig uit. Volgens vader Carlos Sainz Sr. is zijn zoon in staat om ooit een Formule 1-wereldkampioen te worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Carlos Sainz Sr. staat bekend als een van de grootste rallyrijders aller tijden, zoon Carlos koos echter voor de circuits in plaats van de spectaculaire rallywegen. In de Formule 1 kwam hij al uit voor de teams van Toro Rosso, Renault en McLaren. Bij dat laatste team lijkt de Spanjaard zich thuis te voelen. "Bij McLaren levert men uitstekend werk af en daarnaast is men daar ook zeer goed gegroepeerd", aldus Sainz Sr. tegenover Europa Press.

"Carlos is pas 25 jaar maar heeft al behoorlijk wat ervaring opgebouwd in de Formule 1. Stapje voor stapje heeft hij zijn doelen behaalt en ik denk dan ook dat hij de kwaliteiten heeft om ooit wereldkampioen te worden. Daarvoor zal hij wel eerst een wagen ter beschikking moeten hebben waarmee hij ook daadwerkelijk om de titel kan strijden."

Sainz Sr. benadrukt echter wel dat het voorlopig nog gaat om een droom. "Ik denk dat Carlos zeer volwassen is geworden en hij daarnaast heel blij is met hoe alles verloopt op het moment. Daarom denk ik dat een titel ooit tot de mogelijkheden behoort voor hem en daarom blijf ik er ook van dromen, want dromen is gratis", aldus de eerlijke woorden van de tweevoudig wereldkampioen rally.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365. Hierin wordt door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel gesproken over onder andere de zaak rondom Ferrari's motor.

5 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'