Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz Sr. op de bres voor zoonlief met stevig advies

De eeuwige discussie binnen een Formule 1-team: zijn er een eerste en een tweede coureur? Zo ja, wie is wie? Hoewel Ferrari Carlos Sainz zijn baanpositie dit seizoen al meerdere keren af liet staan aan teamgenoot Charles Leclerc, was het tweetal in Monza vrij om te racen: iets dat maar net goed ging. Carlos Sainz sr. kan zich niet helemaal vinden in de gang van zaken bij de Scuderia en heeft een belangrijke tip voor zijn zoon.

Carlos-Sainz-Ferrari-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz jr. pakte al op de zaterdag in Monza de hoofdrol door zich op poleposition te kwalificeren. Hij liet kampioenschapsleider Max Verstappen achter zich op plaats twee, teamgenoot Charles Leclerc sloot aan op plek drie.

Sainz leidde de Grand Prix in de openingsfase door met hand en tand te verdedigen ten opzichte van Verstappen. Toen Verstappen en diens teamgenoot Sergio Perez Sainz eenmaal voorbij waren, kreeg de Spanjaard het aan de stok met Leclerc. Ronde na ronde vocht het tweetal om de derde plaats en dat ging meerdere keren maar net goed. Hoewel Sainz aan het langste eind trok, is zijn vader van mening dat zoon Carlos sommige zaken vanaf heden anders aan moet pakken.

"Het is grappig, de manier waarop ze beslissingen maken", zegt Sainz sr., doelend op de momenten dat Ferrari wél of geen teamorders uitdeelt. "Hij (Sainz jr., red.) is degene die de strategieën moet vragen en begrijpen, waarom ze elkaar soms wel mogen aanvallen en waarom soms niet. Ik neem het resultaat en de derde plaats. Ik ben blij met hoe het is gegaan, zonder enige verplichte finishvolgorde of wat dan ook. Welverdiend. Gefeliciteerd," zegt hij in een interview met DAZN.

'Een weekend om heel blij mee te zijn'

De Dakar-legende had vooraf al een idee van hoe de race zich zou ontvouwen: "Ik wist min of meer hoe de film zou gaan, behalve misschien de laatste paar ronden - dat had ik zo niet verwacht. Ik wist dat de twee Red Bulls erg sterk zouden zijn en dat Charles erbij zou zitten. Het was een weekend, om heel blij mee te zijn."

Sainz senior kijkt met smacht naar de laatste Grands Prix van het seizoen. "Carlos heeft nog acht races voor de boeg om te blijven vechten en te verbeteren. Er zijn dingen waarvoor hij moet blijven vechten en dit podium in Monza is heel speciaal. Hij heeft een geweldige boodschap afgegeven voor Ferrari in de thuisrace en het is ook de eerste keer dat hij een race in de top drie finisht sinds de GP van Brazilië vorig jaar."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer