Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz staat wagen 'graag' af aan ervaren Alonso

Het Formule 1-seizoen 2019 is officieel nog niet eens begonnen en Fernando Alonso heeft zijn afscheid nog maar drie maanden geleden gevierd, toch wordt er alweer veel gesproken over mogelijke F1-activiteiten van de tweevoudig wereldkampioen.

McLaren maakte woensdagochtend bekend dat Alonso als 'ambassadeur' bij het team betrokken blijft. De 37-jarige Spanjaard reed in 2007 en van 2015 tot en met 2018 voor het team. Komend seizoen zal hij her en der wat testwerk voor zijn rekening nemen, zo is inmiddels bekend.

Nadat Alonso dinsdag op uitnodiging van McLaren zijn gezicht liet zien op het Circuit de Barcelona-Catalunya besloot Sainz, die op dat moment geen dienst had - Lando Norris zetelde in de McLaren MCL34 - om samen met zijn oudere landgenoot langs de baan concurrenten te bekijken. "Fernando en ik hebben inderdaad samen eventjes langs de baan gestaan", vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365 . "We hebben veel gepraat over de wagen, uiteraard. Het is het proberen waard om zijn 2018-bolide te vergelijken met de wagen waarmee ik dit jaar ten strijde mag trekken. Echter, het is wel lastig, aangezien ik slechts een honderdtal rondjes met de MCL33 heb gereden", verwijst Sainz naar de testdag in Abu Dhabi, waaraan hij eind 2018 deelnam voor McLaren. "In tegenstelling tot mij heeft Alonso wel vijf- of zesduizend rondjes met de vorige wagen van McLaren gereden, hij kan veel makkelijker vergelijken of het een goede wagen betreft of niet." Sainz ziet het mede daarom wel zitten dat Alonso testdagen op zich neemt, gedurende het seizoen: "Het maakt mij niet uit, ik heb genoeg ervaring om een test te kunnen missen. Ik maak mij er totaal geen zorgen om." "Sterker nog: het is gezien zijn ervaring zelfs goed om Fernando eens in de MCL34 te hebben, hij is de richtlijn. Ik ga daar absoluut niet dwars over liggen, het is alleen maar positief voor ons en ik zie Fernando graag in de auto." Tijdens de 'in season-tests', waarvan er gedurende het seizoen twee plaatsvinden (dit jaar in Bahrein en Hongarije) moeten de Formule 1-teams op twee van de vier dagen gebruik maken van een 'onervaren' rijder. Dat slaat op rijders die niet meer dan twee Grands Prix hebben gereden. Aangezien Norris na Bahrein op precies twee GP-starts staat, zou hij als 'onervaren' rijder het testwerk op zich kunnen nemen in de woestijnstaat.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi