© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz steelt show in Hongarije: "Regen of droog weer, we zijn sterk!"

28 jul. 2018 17:15 René Oudman 1 reacties
Eén van de absolute uitblinkers van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije was Carlos Sainz. De Spanjaard vloog onder lastige omstandigheden naar de vijfde startpositie, een evenaring van zijn beste kwalificatieresultaat in de Formule 1. Sainz hield onder meer beide Red Bulls achter zich.

Wat opviel, was dat Sainz in het laatste gedeelte van de kwalificatie niet naar binnen kwam om zijn oude set regenbanden in te ruilen voor vers rubber. "We hebben een gok genomen door niet naar binnen te gaan, ik zat in een goede flow", spreekt Sainz voor de camera van Ziggo Sport. "Over de boardradio heb ik mijn team laten weten dat ik maar al te graag door wilde rijden. Het pakte goed uit, al had ik nog iets sneller kunnen gaan."

Dat de Spanjaard voor beide Red Bulls, de stal waar hij officieel onder contract staat, wist te eindigen deed hem deugd. "Het is goed om te zien dat we hen kunnen verslaan", lacht Sainz zijn tanden bloot. "Met een vijfde startplaats staan we er ongelooflijk goed bij en het maakt mij niet uit of het morgen gaat regenen of dat het droog is, wij zijn in beide omstandigheden sterk!"

De vorige keer dat Sainz zich als vijfde wist te kwalificeren is al ruim drie jaar geleden. Voor zijn allereerste thuisrace stuurde de Spanjaard zijn Toro Rosso naar P5. Daarbij klopt hij toenmalig teamgenoot Max Verstappen nipt: de Nederlander werd in die kwalificatiesessie namelijk zesde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen