Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz stipt nóg een extra Ferrari-probleem aan na uitvalbeurt in Bakoe

Nul punten is niet het enige probleem van Carlos Sainz bij zijn uitvalbeurt in Bakoe. De Ferrari-coureur komt namelijk in de problemen met het tekort aan gemaakte kilometers.

Carlos Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Grand Prix van Azerbeidzjan was er voor Ferrari één om snel te vergeten. Carlos Sainz en Charles Leclerc vielen beide uit door een technisch probleem met de F1-75, waardoor ze ten opzichte van Red Bull terrein verliezen in de kampioenschapsstrijd. Vooral bij Sainz gaat het seizoen nog niet zoals gehoopt.

Het is de derde keer in acht races dat de Spanjaard de finish niet haalt. Sainz legt voor de microfoon van onder meer RacingNews365 uit dat de problemen met de betrouwbaarheid niet zijn grootste zorg zijn. "Aan mijn kant van het jaar hebben we geen problemen gehad met de betrouwbaarheid. Het is domme pech en dingen gaan niet zoals ik het wil."

"Het is voor mij extreem lastig om voor momentum te zorgen. Elke keer als ik een goede race rij, dan gebeurt er de volgende race weer iets. Het is heel frustrerend, maar ik hoop dat het nu klaar is en het allemaal wat soepeler gaat."

Sainz moet Ferrari-bolide nog 'leren kennen'

De uitvalbeurten zorgen ervoor dat Sainz kostbare kilometers in de F1-75 misloopt. "Ik denk dat het team het heel goed doet en we moeten kalm blijven, maar het is voor mij persoonlijk heel frustrerend. Weer een uitvalbeurt na een aantal rondes zonder dat ik iets van de auto leer. Het is frustrerend, maar het is nou eenmaal zo."

Sainz en Ferrari lopen kostbare punten mis in het wereldkampioenschap. Gevraagd hoeveel uitvalbeurten ze zich nog kunnen veroorloven, reageert de Spanjaard lachend: "Dat ligt eraan hoeveel Red Bull er nog heeft. Als zij er nog vijf hebben, dan kunnen wij ons ook nog een aantal uitvalbeurten veroorloven. Maar zonder grappen te maken: we willen er geen meer hebben. Dat is het doel."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez