© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Sainz: 'Topteams hebben hun eigen kampioenschap in de Formule 1'

12 aug. 2017 15:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het gat tussen de top drie teams en de rest van het veld is nog groter geworden in 2017. Vaak geeft de nummer tien al twee seconden per ronde toe tijdens de kwalificatie en bijna alle subtoppers worden op meer dan een ronde gereden door de winnaar.

Toro Rosso kijkt niet eens meer naar de topteams

Het is een zorgwekkend beeld in de Formule 1 waarbij de voorspelbaarheid gigantisch is toegenomen in de afgelopen jaren. Dit seizoen is het gat nog groter geworden, doordat de grote teams zich het snelst kunnen ontwikkelen en zo beter in kunnen spelen op de nieuwe regels. 

Carlos Sainz finishte iedere Grand Prix die hij uitreed in de top tien en scoorde 29 punten. Met Toro Rosso bezet hij de zesde plaats in het WK, vlak achter Williams. Veel verder naar voren kijkt het team niet meer. Door het sterke begin van Force India bedraagt het gat met dat team als 62 punten.

"Ik had gehoopt dat het verschil met de topteams wat kleiner zou worden, maar het verschil is gewoon te groot. Dit seizoen is het gat nog groter geworden. Mercedes en Ferrari ontwikkelen zichzelf zo snel dat het gat tijdens het seizoen alleen maar groter wordt."

Carlos Sainz kende enkele mooie resultaten, maar weet dat het onmogelijk is voor alle teams buiten de top drie om te strijden voor de podiumplaatsen. Hij spreekt zelfs van twee kampioenschappen binnen de Formule 1.

"We zijn totaal niet bezig met de prestaties van bijvoorbeeld Mercedes. Zij zitten in een compleet andere categorie. Er zijn eigenlijk twee competities binnen de Formule 1 en dat kan nooit de bedoeling zijn."

De mening van Sainz wordt gedeeld door veel van de teams uit het middenveld. Onder andere de teambazen van Force India en Haas F1 lieten zich in dergelijke bewoordingen uit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen