Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: 'Topteams hebben hun eigen kampioenschap in de Formule 1'

Het gat tussen de top drie teams en de rest van het veld is nog groter geworden in 2017. Vaak geeft de nummer tien al twee seconden per ronde toe tijdens de kwalificatie en bijna alle subtoppers worden op meer dan een ronde gereden door de winnaar.

Het is een zorgwekkend beeld in de Formule 1 waarbij de voorspelbaarheid gigantisch is toegenomen in de afgelopen jaren. Dit seizoen is het gat nog groter geworden, doordat de grote teams zich het snelst kunnen ontwikkelen en zo beter in kunnen spelen op de nieuwe regels. Carlos Sainz finishte iedere Grand Prix die hij uitreed in de top tien en scoorde 29 punten. Met Toro Rosso bezet hij de zesde plaats in het WK, vlak achter Williams. Veel verder naar voren kijkt het team niet meer. Door het sterke begin van Force India bedraagt het gat met dat team als 62 punten. " Ik had gehoopt dat het verschil met de topteams wat kleiner zou worden, maar het verschil is gewoon te groot. Dit seizoen is het gat nog groter geworden. Mercedes en Ferrari ontwikkelen zichzelf zo snel dat het gat tijdens het seizoen alleen maar groter wordt."

Carlos Sainz kende enkele mooie resultaten, maar weet dat het onmogelijk is voor alle teams buiten de top drie om te strijden voor de podiumplaatsen. Hij spreekt zelfs van twee kampioenschappen binnen de Formule 1. " We zijn totaal niet bezig met de prestaties van bijvoorbeeld Mercedes. Zij zitten in een compleet andere categorie. Er zijn eigenlijk twee competities binnen de Formule 1 en dat kan nooit de bedoeling zijn." De mening van Sainz wordt gedeeld door veel van de teams uit het middenveld. Onder andere de teambazen van Force India en Haas F1 lieten zich in dergelijke bewoordingen uit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"