Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz trekt snoeiharde Ferrari-conclusie: "Dat toont aan dat we iets niet begrijpen"

In Zandvoort hernieuwt Ferrari de jacht op herstel. Want het is tot nu toe nog niet het seizoen van de Italiaanse renstal, die op een vierde plek staat in de strijd om de constructeurstitel. Dit tot groot ongenoegen van Carlos Sainz.

Een vierde plek, dicht bij het podium kwam Carlos Sainz dit seizoen niet, en dat was dat ook ngo eens tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein. De Spanjaard ziet dat Ferrari nog altijd niet precies weet wat er mis is met de wagen. "Het gevoel is dat we proberen zoveel mogelijk te begrijpen van de auto van dit jaar. Wij zijn degenen die elk weekend iets anders produceren om te proberen de reglementen te begrijpen en te zien waar we tekortschieten ten opzichte van Red Bull", zegt Sainz tegen onder meer RacingNews365 . "We besteden ook veel tijd in de simulator om verschillende dingen uit te proberen. We besteden meer tijd dan ooit aan het omdraaien van het seizoen en aan alles wat we kunnen doen om onszelf in een betere positie te krijgen voor volgend jaar", gaat hij verder. Sainz ziet dat andere teams dit seizoen hun zaken beter op orde hebben. "Het is erg moeilijk om te voorspellen op welke circuits we snel zullen zijn. het berste voorbeeld was het verschil tussen Hongarije en Spa-Francorchamps. Ik denk dat als je onze auto ziet, we hadden verwacht dat Hongarije een goed weekend zou kunnen worden. We verwachtten dat het een zwakker weekend zou worden op Spa en eigenlijk was het tegenovergestelde het geval. Dit laat zien dat er misschien iets intrinsieks is dat we niet volledig begrijpen en dat we niet goed kunnen voorspellen. En deze onvoorspelbaarheid is precies waar we ons nu op richten om te proberen alles op een rijtje te zetten en dat is waar we ons dit weekend ook op gaan richten en natuurlijk ook in de tweede helft van het seizoen."

Ook positieve punten

Maar gelukkig voor Ferrari ziet Sainz ook nog enkele positieve punten. "De auto biedt altijd een aantal goede mogelijkheden in de kwalificatie om misschien een beetje beter te kwalificeren dan wat de racepace van de auto zou kunnen zijn. En als je een goed ronde in de kwalificatie neerzet, kun je misschien een podiumplaats bemachtigen als je een probleemloze race hebt. We zullen ons vooral richten op het weer snel krijgen van de auto tijdens de race en proberen die kwalificatiesessies vast te houden." Gaan we dit dan direct in Zandvoort zien? "Ik weet het niet. Want als je naar de baan kijkt, zou je kunnen zeggen: ja, dat zou een betere moeten zijn voor ons. Maar als je dan naar Hongarije kijkt, dan was het dat niet. Dan is het extreem moeilijk om nu te voorspellen wat we hier dit jaar gaan doen." Sainz hoopt vooral dat in de tweede seizoenshelft de problemen bij Ferrari opgelost worden, zodat er niet met een achterstand aan 2024 wordt begonnen. "Het is geen geheim meer dat we dit jaar, sinds we in Bahrein aan het testen waren, iets in onze auto zagen dat we niet volledig begrepen. En we hebben eerlijk gezegd heel snel vastgesteld wat de belangrijkste zwakte van de wagen is en dat weten we." "Dan zijn er nog andere dingen, zoals voorspellen welke circuits beter zullen zijn dan andere. Er is de windgevoeligheid, er is een andere temperatuurgevoeligheid die we hebben. Ik denk dat we goed bezig zijn met het uitproberen van compleet verschillende dingen en verschillende theorieën die we samenstellen voor de auto van volgend jaar. Hopelijk werpt het volgend jaar vruchten af en op dit moment kunnen we ons alleen daarop richten en alles doen wat we kunnen."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel