Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz trots op voorste startrij GP Spanje: "Dit had ik even nodig"

Carlos Sainz is meer dan tevreden met de tweede startplaats voor de Grand Prix van Spanje, dit vooral gezien de stevige concurrentie achter Red Bull.

Sainz Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull domineert het huidige Formule 1-seizoen, maar daarachter is de actie keer op keer merkbaar, zo ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. In een spannende slotfase wist Ferrari-rijder Carlos Sainz de tweede startplaats te bemachtigen. "Dit had ik even nodig, want alles zat heel dicht op elkaar", zegt de Spanjaard na een prima resultaat op zaterdag.

"De omstandigheden waren verraderlijk vandaag. Zelfs door Q1 en Q2 komen was al lastig en in Q3 zagen we mogelijk een van de lastigste kwalificaties ooit in Barcelona. Toch denk ik dat we het beste eruit hebben gehaald", aldus Sainz, die met bijna een halve seconde afstand op Max Verstappen de tweede tijd klokte. "Nu moeten we kijken wat we op zondag kunnen doen."

"Het gevoel in de auto was goed. Ik heb alles gegeven, liet niks liggen en pushte voluit. Alles was heel krap, kijkend naar McLaren, Mercedes en Aston Martin. Iedereen zit in dezelfde groep, maar P2 was het best mogelijke resultaat", zo sluit de Ferrari-rijder af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'