Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz uit zorgen over Ferrari: "Maar dit weekend hebben we goede kansen"

In vergelijking met het uitvallen van Charles Leclerc deed Carlos Sainz het met een vierde plek nog eens niet zo slecht in Bahrein. De Spanjaard is desondanks bezorgd over de slechte start van het Formule 1-seizoen bij Ferrari en het grote verschil met Max Verstappen en Red Bull.

Carlos Sainz kwalificeerde zich twee weken terug als vierde voor de GP van Bahrein en eindigde de race ook op die plek, bijna 50 seconden achter Max Verstappen. "Het was een zwaar eerste weekend voor het team. Maar over het algemeen denk ik dat we er het maximale uit gehaald hebben. Natuurlijk is de gridstraf die we hier krijgen niet ideaal, maar het was pas de eerste race van het seizoen." "Als we iets geleerd hebben van 2022 is dat het niet gaat om hoe je het seizoen start, maar hoe je het eindigt", filosofeert hij. "We proberen vanaf hier verder te bouwen en de wagen zoveel mogelijk te verbeteren", vertelt hij op de persconferentie voorafgaand aan de GP van Saoedi-Arabië aan onder meer RacingNews365 . Het muitvallen van Charles Leclerc zorgt voor vraagtekens bij Ferrari als het gaat om betrouwbaarheid van de motor. Ook bij Sainz. "Zeker zijn we relatief bezorgd. Het is niet de manier waarop je een seizoen wil beginnen, ook niet met de gridstraf. Het is duidelijk dat we niet tevreden zijn met de betrouwbaarheid, dat is een zwakke plek. Maar het is de eerste keer sinds een lange tijd dat we dit probleem hebben gezien. Daarom verraste het ons. We doen er alles aan om het op te lossen."

Terug op het podium

Sainz, die zijn enige zege in de Formule 1 vorig jaar boekte in de GP van Groot-Brittannië, verwacht dat het vanaf nu allemaal bergopwaarts zal gaan bij Ferrari. "Ik ben ervan overtuigd dat we op korte termijn het probleem op kunnen lossen. We zitten nu in een slechte situatie, maar we kunnen alleen maar vooruit kijken, ons verbeteren en zorgen dat we competitief zijn dit weekend." Vorig jaar stonden beide Ferrari-coureurs op het podium in Saoedi-Arabië, achter winnaar Max Verstappen. Sainz denkt dat het mogelijk is dat minimaal één Ferrari dit weekend het podium haalt. "Ik denk dat de baan compleet anders is dan Bahrein." "Ik heb het gevoel dat we meer competitief zullen zijn en dichter bij de Red Bulls kunnen zitten. Kijkend naar hoe sterk zij waren in Bahrein zal het extreem lastig worden, maar ik wil positief zijn en denk dat we dit weekend een goede kans hebben om terug op het podium te keren", zo sluit de Spanjaard af.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden