Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz verklaart waardeloze start in Australië: "Onderdeel werd een minuut voor de start vervangen"

Carlos Sainz baalt van zijn vroege uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureur vindt dat hij en zijn team het beter moeten gaan doen en spreekt van een 'verkeerde inschatting' toen hij in de grindbak belandde.

Het was niet het raceweekend waar Carlos Sainz op had gehoopt. Na een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Australië ging het tijdens de race zelf nog dramatischer. Na een vreselijke start, veroorzaakt door een probleem met zijn stuur, reed hij in de derde ronde de grindbak in. Een uitvalbeurt was het gevolg. Sainz legt aan onder meer RacingNews365 uit niet geheel schuldig te zijn aan de DNF. "We hadden een probleem met het stuur. Een aantal knoppen werkten niet, dus we moesten het stuur vervangen. Dit betekende uiteindelijk dat het niet helemaal goed gepositioneerd stond voor de start, waardoor we bijna stilvielen." "Daardoor belandde ik in de achterhoede. Ik probeerde plaatsen goed te maken tijdens de openingsrondes, maar ik maakte een fout toen de banden niet genoeg opgewarmd waren om in te halen. Ik schatte de grip verkeerd in en maakte de fout die de uitvalbeurt veroorzaakte. Het was zeker niet perfect. Het was imperfect als een team en ik wil analyseren wat we fout hebben gedaan, zodat we sterker terugkomen."

Sainz: 'Niet helemaal zeker of het een fout was'

Sainz wil zijn crash niet bestempelen als volledig zijn eigen schuld. "Ik weet niet of het volledig een fout was. Ik schatte de grip verkeerd in, dat wel. Er was verder duidelijk iets niet goed vandaag. We hadden een probleem met het stuur, die we één minuut voor de formatieronde moesten vervangen." "Dat ging niet helemaal goed, wat ervoor zorgde dat de auto in anti stall ging bij de start. Vanuit daar wilde ik zo snel mogelijk naar voren om terug te komen, maar daar maakte ik wel een duidelijke fout op de harde band. Daar kon op dat moment nog niet op gepusht worden, terwijl ik wel probeerde in te halen. We zijn niet perfect geweest dit weekend en het was min of meer een ramp. Daar moeten we van gaan leren."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'