Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz: "Vermoedens over achilleshiel Ferrari bevestigd"

Carlos Sainz reed bij de GP in Canada naar de vijfde plek en onthulde daarna dat het beeld dat Ferrari heeft van zijn SF-23 werd bevestigd in Montreal.

Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Carlos Sainz zegt ondanks dat zijn wagen (de SF-23) in Canada de ware snelheid liet zien, Ferrari in staat was om de zwakke punten van hun Formule 1-auto beter te begrijpen.

Na een matige prestatie van de Scuderia in Barcelona, werd het team in Canada vierde (Charles Leclerc) en vijfde (Sainz). Beide coureurs waren meer tevreden met de auto, omdat het feit dat ze lang konden rijden op de mediumbanden in de vrije lucht, dit terwijl ze bij de vroege safety car niet de pits indoken.

De prestaties in Canada werden geholpen door het feit dat het circuit minder snelle bochten heeft dan in Spanje, met meerdere chicanes en haarspeldbochten die worden onderbroken door lange rechte stukken. Sainz gelooft dat de zwakte van de wagen op het gebied van hoge snelheid al vroeg in het weekend werd bevestigd. "Ik wist dat Barcelona geen goed circuit voor ons was en dat Canada beter zou zijn", vertelt Sainz aan de media, waaronder RacingNews365.

Sainz over de prestaties van Ferrari

"De achilleshiel werd bevestigd door de pace op vrijdag. We zijn sterker op circuits met een lagere bandenslijtage en op circuits met langzamere bochten. Dat betekende dat we iets meer ons echte tempo in de race konden laten zien", legt Sainz uit.

Wat dat over de komende race in Oostenrijk zegt, daar durft de Spanjaard nog geen mededeling over te doen. "Ons tempo daar zal sterk afhangen van de karakteristieken van het circuit, ons tempo varieert daar sterk door. We zien dat we sterker zijn op plaatsen als Monaco of Canada dan op plaatsen met hogere snelheden, zoals Barcelona, waar we het wat moeilijker hebben. Ik denk dus dat we verschillen zullen zien dit seizoen in hoe competitief we zijn."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst