Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz verwijst wilde Williams-geruchten naar de prullenbak: "Daar moet ik om lachen"

Donderdag verschenen er wilde geruchten dat Carlos Sainz bij Williams getekend zou hebben. De Spanjaard moet er zelf hard om lachen.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar rijdt Carlos Sainz in 2025? Dat is nog steeds de grote vraag. Een zitje bij een van de topteams lijkt geen optie meer te zijn nu Sergio Perez een nieuw Red Bull-contract heeft ondertekend, maar er zijn nog genoeg alternatieven. Sainz wordt in verband gebracht met een overstap naar Stake F1/Audi of Williams en zou volgens zeer wilde geruchten zelfs een contract ondertekend hebben bij het laatstgenoemde team. De coureur in kwestie ontkent dat in harde bewoordingen.

"Ik kan alleen zeggen dat er nog niets vast ligt", vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365. "Ik zie berichten in de media, ik weet niet of ze Spaans zijn, dat ik ergens getekend heb. Daar moet ik om lachen. Het doet me denken aan berichten van drie maanden geleden dat ik bij Mercedes en Red Bull getekend zou hebben. Het is nu duidelijk dat dat niet gaat gebeuren en nu heb ik ineens voor Williams getekend. Het valt me op dat zulke berichten onbestraft blijven. Overigens spreek ik niet over jullie (de aanwezige journalisten red.), want jullie zitten er diep in en weten het als er iets getekend is. Het baart me gewoon zorgen dat ze ermee wegkomen zonder dat ze iets onderbouwen."

Sainz wist al even dat Perez bij Red Bull blijft. "Ik wist het al een tijdje, mede door mijn persoonlijke gesprekken met teams. Ik heb er verder niets aan toe te voegen. Er liggen nog steeds genoeg opties op tafel en jullie zullen het als eerste weten als ik iets kan aankondigen. Voor mijn toekomst plaats ik alles in perspectief en bekijk ik alles in het contract. Ik geloof er nog steeds in dat je een middellang- of lang project moet hebben om succesvol te zijn. 2025, 2026, 2027 en 2028 geven me een goede kans, al denk ik dat 2026 een loterij gaat worden."

Is het tot slot nog frustrerend dat er geen plekje bij een topteam vrij is? "Niet frustrerend. Mijn doel in de Formule 1 is altijd om te winnen en de beste plaats te behalen. Dat vind ik leuk om te doen en dat kan dit jaar nog met Ferrari. Ik focus me op het maximaliseren van die kans, want ik kan elke race op het podium staan. Al het andere is nu eenmaal onderdeel van de Formule 1, er gebeurt zoveel meer bij teams." 

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen