Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz volledig in de war na megaklapper met Perez: "Ik deed echt niks geks!"

De slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan stond vooral in het teken van dat gekke incident tussen Carlos Sainz en Sergio Perez. Gek is wat Sainz betreft nog zacht uitgedrukt, want de Spanjaard begrijpt niet hoe het kon gebeuren.

Sainz race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Azerbeidzjan leek zonder grote incidenten afgewerkt te worden, maar in de slotfase pakte het gevecht om de tweede plek toch iets anders uit. Sergio Perez bereidde zich voor op een inhaalactie om de tweede plek over te nemen van Charles Leclerc, maar werd wat verder naar buiten geduwd en opende daarmee noodgedwongen de deur voor Carlos Sainz. De race eindigde echter in tranen voor de beide mannen, want niet veel later stonden ze samen in de muur.

De meningen zijn verdeeld over het incident en het aanwijzen van een duidelijke schuldige is nog niet zo makkelijk, al is inmiddels wel bekend dat de stewards de klapper afdoen als race incident. Sainz laat tegenover onder meer RacingNews365 weten toch vooral in de war te zijn. "Ik kwam ineens heel dicht in de buurt bij Charles en Sergio, ook omdat ik mijn banden heel goed gemanaged had gaandeweg de race, dus kon ik Sergio inhalen toen hij in gevecht was met Charles."

"Maar bij het uitkomen van bocht 2 reed ik gewoon mijn normale racelijn. Ik deed daar echt niks geks, geen rare manoeuvres of zoiets. Maar toch belandden we uiteindelijk samen in de muur, al snap ik nog steeds niet hoe dat kon gebeuren. Ik vind echt dat hij genoeg ruimte had en ik deed verder geen gekke dingen, maar dit is racen denk ik. Het gaat 48 ronden lang goed, maar in de laatste twee à 3 ronden gebeuren dit soort dingen ineens."

 Sainz is inmiddels dus bij de stewards geweest en het oordeel is ook al bekend, maar hij legt nog even haarfijn uit wat hij hen heeft verteld. "Ik wil gewoon benadrukken dat ik mijn normale racelijn reed, net zoals iedere coureur dat het hele weekend al deed op deze baan. Bij het uitkomen van bocht twee sturen we altijd wat verder naar links, maar ik deed echt niks geks. Charles ging vlak voor me ook wat verder naar links, dus ik volgde zijn slipstream gewoon. Ik weet niet zo goed wat Sergio daar dacht."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"