Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz voorspelt comeback Red Bull: "Problemen niet zo groot als ze zelf denken"

Opeens lijkt het leven Ferrari toe te lachen. Althans, na de eerste dag van trainen in Singapore. Telkens zette er een Ferrari-coureur de snelste tijd neer. Carlos Sainz wil zich echter nog niet rijk rekenen.

Sainz Singapore Friday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc was de snelste in VT1, met achter hem teamgenoot Carlos Sainz. Bij VT2 waren de rollen omgedraaid. Opmerkelijk was het verschil tussen de Ferrari's en de concurrentie, waaronder Red Bull en Max Verstappen. Sainz was dan ook tevreden, maar garanties biedt het niet, zegt hij bij F1TV.

"Je moet altijd met een open blik naar Singapore komen. We hebben in het verleden gezien dat de prestaties op deze baan heel erg kunnen variëren, omdat het zo'n specifiek circuit is. Tot nu toe lijkt het erop dat de baan goed bij onze wagen past. In VT1 ging het goed en na wat finetunen ben ik blij dat ik in VT2 wat sneller was. Het ziet er goed uit, maar de baan gaat nog veranderen. De grip zal nog veel toenemen en het gaat er om wie de perfecte afstelling vindt."

Verschillen zullen kleiner zijn

Sainz verwacht dan ook dat op zaterdag de verschillen wat kleiner zullen zijn. "Er zijn veel teams die upgrades hebben meegenomen, dus dat zullen we morgen gaan zien. Ze finetunen en begrijpen de wagen beter en zullen de prestaties verbeteren. Wij zelf hebben dat niet. We concentreren ons op het beter begrijpen van de wagen zoals die is. We wilden een paar dingen proberen en het lijkt erop dat het werkt. Laten we kijken of dat morgen ook zo is."

Zeker in VT2 was het verschil tussen Sainz en Red Bull en max Verstappen groot, zeven tienden van een seconde. Toch ziet Sainz Red Bull kans maken op een goede kwalificatie en de zege op zondag. "Ik denk niet dat ze zoveel problemen hebben als ze zelf denken. Kijk naar hun racepace, daarbij leken ze de sterkste wagen. Als ze hebben uitgedokterd om ook snel te zijn over één ronde, strijden ze mee voor poleposition. Hopelijk kunnen wij dat gevecht aangaan. Maar ook Aston Martin, McLaren en Mercedes zullen zich mengen in die strijd. Ik denk dat we dus een spannende dag krijgen morgen. Hopelijk halen we er het beste uit."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024