Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz vreest niet voor voortrekken Leclerc door nieuwe Ferrari-teambaas

Frederic Vasseur, de nieuwe teambaas van Ferrari, kent Charles Leclerc al goed. Heel goed. Carlos Sainz nog niet en dat kan natuurlijk voor een andere verhouding zorgen. De Spanjaard maakt zich echter geen zorgen.

Na het Formule 1-seizoen van 2022 liep het huwelijk tussen Mattia Binotto en Ferrari op de klippen. De teambaas hield de eer aan zichzelf en besloot eigenhandig het team te verlaten, waarna de Scuderia op zoek ging naar een nieuwe leider. Al snel werd Frederic Vasseur gekozen. Charles Leclerc liet voorafgaand aan die keuze al weten dat hij het zeker geen probleem vindt als Vasseur de nieuwe Ferrari-teambaas zou worden. De twee kennen elkaar al langere tijd en hebben een goede onderlinge band, mede door de tijd bij Alfa Romeo. Wat vindt Carlos Sainz van Binotto's exit en de komst van Vasseur? "Het is Binotto zijn beslissing geweest en dit zijn situaties die vaker voorkomen in de Formule 1", laat hij optekenen bij Autosprint . "Ik wens Mattia het allerbeste. Hij is een goed persoon en ik heb een uitstekende band met hem. Ik weet zeker dat het hem goed zal gaan in het leven. Hij is een zeer goede engineer en ik heb veel van hem geleerd." "Na twee jaar bouw je een belangrijke band op. Hij heeft me veel geholpen bij Ferrari, koos voor mij en gaf me vertrouwen. Ik mag hem graag en dat heb ik hem ook gezegd. Hij heeft groots werk geleverd en Ferrari staat er beter voor dan toen hij werd aangesteld als teambaas. Ik zie een groep die een eenheid vormt, hongerig is en ik weet zeker dat dit ons gaat helpen in de toekomst." Sainz vertrouwt er op dat Vasseur de juiste opvolger is van Binotto. "Iedereen kent hem in de paddock en ik weet zeker dat hij het goed zal doen. Er komt een periode van aanpassing aan, maar Fred kent de Formule 1 en Ferrari. Nu komt de voorbereidingsfase en dan kan het werk onder zijn leiding beginnen."

Sainz: "We zullen vanaf nul beginnen"

Psychologisch verandert er voor Sainz niet veel met de komst van Vasseur. "Toen ik bij Renault kwam, was hij daar net weg. Ik weet dat hij een goede mening over me had en me graag naar dat team zag komen. Ik ken hem van wat gesprekken die ik had met hem en Cyril Abiteboul (voormalig Renault-teambaas, red.). Zij gingen uiteindelijk over de beslissing om mij naar het team te halen." "Wanneer je voor Ferrari gaat rijden, doe je dat voor de langere termijn om zo geschiedenis te kunnen schrijven. Ik weet dat Fred me er graag bij heeft, daar hebben we elkaar al over gesproken." Dat Leclerc en Vasseur elkaar al wat beter kennen, maakt volgens de Spanjaard niet zo veel uit. Bang dat Leclerc in het voordeel is, is hij niet. "Dit omdat ik denk dat we vanaf nul beginnen." "Zoals ik al zei kan ik het goed met hem vinden. Hij zal tevreden zijn om me aan het werk te zien en om mijn relatie met het team en met Charles te zien. Ik denk dat het goed is dat hij een uitstekende relatie heeft met Charles. Dat zal hem helpen om sneller te kunnen wennen binnen het team", aldus Sainz.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi