Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz waarschuwt Verstappen: "Vanaf Singapore kunnen we hem onder druk zetten"

Carlos Sainz is er heilig van overtuigd dat Ferrari Max Verstappen vanaf Singapore onder druk kan zetten, nu ze voorlopig even geen gridstraffen meer zullen incasseren.

Carlos Sainz is ervan overtuigd dat Ferrari tijdens de Grand Prix van Singapore eindelijk druk kan uitoefenen op kampioenschapsleider Max Verstappen, aangezien ze daar geen gridstraffen zullen pakken. De Spanjaard moest in Monza een gridstraf incasseren, waardoor hij zo goed als achteraan moest starten tijdens de Italiaanse Grand Prix. Teamgenoot Charles Leclerc stond op poleposition met Verstappen als zevende door een gridstraf. Terwijl Sainz zich een weg baande door het veld en uiteindelijk als vierde over de streep kwam, haalde Verstappen als zijn voorgangers in, waardoor Ferrari een tweestopstrategie moest proberen in een poging om de coureur van Red Bull te verslaan. Dat lukte uiteindelijk niet, maar Sainz denkt dat de Italiaanse renstal, nu de gridstraffen uit de weg zijn, Verstappen vaker kan uitdagen.

Wat als Sainz geen gridstraf had in Monza?

Sainz, die onder de indruk was van de onverwachte snelheid van Ferrari in eigen huis, is ervan overtuigd dat hij met de Nederlander had kunnen strijden als hij vanaf een normale positie startte. "We waren competitiever dan we hadden verwacht in Monza en ik heb daarom goede hoop dat we vanaf Singapore Max onder druk gaan zetten", laat Sainz weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik denk dat als ik vooraan startte, we Max veel meer onder druk hadden gezet. Het is jammer dat we niet beide Ferrari's konden laten strijden met Max. We hadden de strategieën kunnen splitsen, Max wat meer onder druk kunnen zetten en het misschien wat beter kunnen aanpakken." "Maar om eerlijk te zijn was Red Bull ook wel weer erg snel. Ze maken daarnaast weinig fouten. We moeten manieren vinden om ze te verslaan."

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"