Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "We zullen zien of Norris me bevalt"

Carlos Sainz kijkt uit naar zijn eerste Formule 1-seizoen met McLaren. De Spanjaard laat echter in het midden of hij ook positief is over zijn nieuwe teamgenoot.

Sainz was samen met debutant Lando Norris aanwezig bij de onthulling van McLarens MCL34, die in 2019 herkenbaar is aan de combinatie van oranje en blauw. De Spanjaard gaat zijn vijfde seizoen in de hoogste autosportklasse in.

"Ik kijk zeer uit naar de tests en naar het racen in McLaren-kleuren", aldus de 24-jarige coureur. "Ik weet dat iedereen in de fabriek de hele winter hard gewerkt heeft voor dit jaar. En de kleurstelling van de MCL34 ziet er fantastisch uit." Sainz heeft naar eigen zeggen ook niet stilgezeten: "Ik ben extra gefocust bezig geweest met mijn eigen voorbereidingen. Nieuwe trainingsschema's, een nieuw dieet, zeer specifieke simulatorsessies en meer tijd met mijn engineers om de auto naar wens te krijgen. De fabriek is mijn tweede thuis geworden sinds ik weer naar Engeland ben verhuisd. Maar we hebben dan ook een grote klus te klaren." Over Norris liet Sainz zich met een knipoog nog minder overtuigd uit: "Ja, niet alleen een nieuw team met nieuwe kleuren, maar ook een nieuwe teamgenoot. Of die me ook bevalt, dat zullen we over een paar maanden wel zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi