Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz zat in emotionele rollercoaster: "Ging van heel slecht naar heel goed"

Carlos Sainz kende een opmerkelijke Grand Prix van Monaco. Hij leek na een paar bochten al een einde te kunnen maken aan zijn podiumaspiraties in het prinsdom, maar de herstart kwam Sainz goed uit. Uiteindelijk pakte hij 'gewoon' de derde plek.

Sainz race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz finishte in Monaco daar waar hij de race begon: op de derde plek. Al begon zijn race zeker niet gemakkelijk, want na contact met Oscar Piastri schoot hij na een paar bochten al rechtdoor en leek hij voor een onmogelijke opgave te staan. "Het was een zware race. Ik had een heel slecht gevoel na de eerste ronde. Dat werd zeer snel omgezet in een heel goed gevoel na het herstellen van de derde plek. De pace tijdens de race was goed, zoals we die hadden verwacht. Maar het is gewoon onmogelijk om in te halen in de straten van Monaco", zo vertelt Sainz na afloop.

Dan richt de Spanjaard zich op zijn teamgenoot Charles Leclerc. "Ik ben ontzettend blij om Charles te zien winnen in zijn thuisrace en de manier waarop hij heeft gereden het hele weekend. Het is me gelukt om het podium met hem te delen en ik denk dat het een geweldig gevoel is voor het hele team. Ze hebben het allemaal verdiend. Het ziet ernaar uit dat we elk weekend sterker en sterker worden."

Sainz was nog aan het azen op de tweede plek van Piastri. "Op het moment dat ik er zeker van was dat Lando Norris geen gat meer had om naar binnen te gaan en me aan het einde aan te vallen, concentreerde ik me op het rijden van een aantal snelle ronden. Ik ging in de 1:14 en dat was voor dat moment erg snel. Ik zei tegen mezelf: 'misschien heb ik een kans om Oscar een beetje onder druk te zetten'. Misschien kon ik hem in een fout duwen, want ik wist dat het onmogelijk was om hem te passeren. Ik kon hem onder druk zetten en zag dat hij af en toe de achterkant verloor, maar het was niet genoeg om hem te passeren", zo sluit Sainz af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024