Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ziet 'lastige' F1-wereld in jacht op stoeltje: "Je kan weinig mensen vertrouwen"

Wanneer neemt Carlos Sainz een besluit over zijn toekomst? Het is een vraag die boven de markt hangt, maar de Spanjaard schuift het nog even voor zich uit.

Sainz Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wordt het Audi, Williams of tóch Alpine? Carlos Sainz moet de keuze over zijn Formule 1-toekomst nog maken en houdt zo de transfermarkt in een ijzeren houdgreep. In Spanje liet de coureur weten dat een besluit snel zou volgen, maar nu neemt hij die woorden een beetje terug. 

"Het is nu niet het juiste moment om een besluit te nemen, zeker nu we een triple header afwerken", vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365. "Het is beter om naar huis te gaan en een beslissing te nemen met mijn team als we alle opties op tafel hebben gelegd. Dan kan ik goed nadenken wat het beste is voor mijn toekomst."

Sainz heeft veel van de onderhandelingen met andere teams geleerd en is ook hard. "Ik heb veel over de Formule 1 geleerd, vooral in gesprekken met teams. Het werd me duidelijk hoe lastig de sport is. Je moet aan het begin van de onderhandelingen de woorden van mensen zo min mogelijk geloven en je kan weinig mensen vertrouwen, omdat het zo'n politieke sport is. Er komt veel bij kijken. Ik heb ook veel geleerd over de posities van andere teams waar ik mogelijk naar ga overstappen. Ik heb me echt verdiept in de staat van de teams en de huidige situatie."

Maar hoe lang gaat het nog duren voor de Spanjaard een beslissing gaat nemen? "Ik reageer nooit op geruchten over hoe dicht ik bij een deal ben. Ik ga ook niets zeggen over een mogelijk tijdsbestek, want dat kan blijven veranderen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen