Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Sarcastische Alonso gaat lol maken in sprintrace: "Krijgen toch overal straffen voor"

Fernando Alonso moest tijdens de sprintkwalificatie zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lance Stroll. Toch is de Spanjaard goedgemutst na afloop van die kwalificatie, al heeft hij het nog steeds niet op de sprintrace.

Alonso Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso moet het tijdens de sprintrace in Miami doen met een achtste startplek, een plekje achter zijn teamgenoot Lance Stroll. Twee Aston Martins in de top tien voor de sprintrace en dus is Alonso een tevreden man. Al waren de omstandigheden zeker niet gemakkelijk op het Miami International Autodrome.

"Het was zeker moeilijk om te zien hoeveel grip de baan gaf en we veranderden van het tweede naar het laatste deel van banden, van de mediums naar de zachte banden. Maar dat geldt voor iedereen. We hebben beide auto's naar SQ3 gereden en dat was het doel, dus laten we kijken wat we zaterdag kunnen doen", zo vertelt de Spanjaard tegenover F1 TV.

Al Alonso duikt in het diepe wat betreft de racepace. "We hebben geen enkele longrun gedaan in de eerste vrije training, dus we hebben niet echt een idee was onze pace is. Maar de sprintrace betekent niets. Vooral omdat je weet dat we niet kunnen vechten en we krijgen straffen voor wat we ook doen. Het is een dag om plezier te maken, maar voor ons niet heel interessant", zo sluit Alonso nog met een kleine sneer af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"