Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant op 'trainingsdieet': komt kilo's aan tijdens winterperiode

Williams-coureur Logan Sargeant gaat zijn tweede jaar in bij het team uit Grove. Tijdens de presentatie van de nieuwe livery van Williams blikte de Amerikaan terug op een persoonlijk lastig 2023 en hoe hij zich heeft voorbereid op het nieuwe jaar.

Logan Sargeant
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

Voor Logan Sargeant was 2023 een jaar van vallen en opstaan. Hij werd gezien als veldopvulling in de eerste helft van het seizoen en kon moeilijk het tempo van zijn teamgenoot Alex Albon bijhouden. Maar gedurende het jaar kwam de Amerikaan er iets beter in en wist hij in Austin zijn eerste WK-punt te pakken in de Formule 1.

Maar velen zullen zich ook nog het beeld kunnen herinneren dat hij compleet uitgewoond uit de auto stapte in Qatar, nadat het niet meer verantwoord was om verder te rijden. Sargeant blikt met onder meer RacingNews365 terug op het jaar 2023, waarin hij veel heeft geleerd over zichzelf.

"Ik heb veel geleerd door het seizoen heen. Zo leerde ik dat ik mezelf veel beter moet beheersen. Ik heb mezelf gedurende het seizoen uitgeput. Dat heeft me buiten de baan beïnvloed en dat bracht ik mee terug naar het asfalt. Ik was fysiek niet waar ik moest zijn en ik heb er nu alles aan gedaan om daar bovenop te komen."

De F1-coureur ging dan ook op 'dieet' en kwam in combinatie met een streng trainingsregime kilo's aan! "Zo ben ik vijf kilo zwaarder dan ik was aan het einde van het jaar. En ik voel me veel gezonder en veel meer voorbereid voor het seizoen", zo legt Sargeant uit.

'Trainingsregime aangepast'

"Ik voel me een andere man om eerlijk te zijn", vervolgt de Amerikaan. "Fysiek ben ik in mijn beste vorm ooit om de stap te maken waarvan ik weet dat ik die kan maken. Ik heb mijn trainingsregime aangepast om te voldoen aan dat wat ik aan mezelf wilde verbeteren. Deze vorm zal me helpen om me comfortabeler te voelen in de auto en zo kan ik mijn prestaties verbeteren. Om eindelijk de pauze te hebben gehad om iets te doen aan mijn fysieke en mentale situatie, het is gewoon een geweldige kans voor me om mezelf opnieuw uit te vinden en terug te keren", aldus de Amerikaan.

"Ik zou zeggen dat ik nu mijn best doe om me bijna teveel voor te bereiden (op het seizoen, red.). Het is zo vermoeiend om het hele seizoen door te komen en het is lastig om jezelf in de loop van het seizoen te redden. Ik heb het gevoel dat de ervaring die ik daar nu in heb een verschil gaat maken."

Beter in kwalificeren

Sargeant wil zich ook op de baan verbeteren. "Als coureur weet ik nu wat een Formule 1-auto kan doen op elke baan. Nu kan ik echt veel beter beginnen aan de weekenden en weet ik ook veel meer over wat ik achter de schermen kan doen om mijn prestaties te verbeteren."

Vooral één aspect is daarbij een aandachtspunt voor hem. "Aan het einde van vorig jaar kon ik het allemaal beter aan elkaar knopen, maar dat lukte niet in de kwalificatie. Ik heb het gevoel dat dat mijn grootste tegenvaller van vorig jaar was. En waar ik me ook op wil focussen is omdat ik nu fitter ben, ik mezelf ook beter wil afstemmen met de auto. Des te langer ik race (in de F1, red.), des te makkelijker het wordt om mijn lichaam te managen. Bovendien zijn er kleine details waar ik me in wil verbeteren, zoals de starts. De F1-auto's zijn niet de makkelijkste bolides om van de lijn te krijgen, dus dat probeer ik nog wat beter te doen", zo laat de Amerikaan weten.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren