© Twitter Sauber F1

Nieuwsoverzicht

"Sauber blijft onafhankelijk, wordt niet verkocht aan Alfa Romeo"

24 jul. 2018 12:15 René Oudman 0 reacties
De logo's van het Italiaanse bedrijf zijn sinds het begin van dit Formule 1-seizoen te vinden op de wagens van Sauber, maar tot een overname zal het niet komen. Alfa Romeo is na drie decennia afwezigheid weer terug in de koningsklasse van de autosport, maar zal dat blijven doen als technische partner.

Dit liet Pascal Picci, de grote baas van Sauber, tijdens het Grand Prix-weekend in Duitsland doorschemeren. Picci, die nadat Sauber werd overgenomen door investeringsmaatschappij Longbow tot eindverantwoordelijke werd gebombardeerd, wil de stal die haar origine in Zwitserland heeft niet van de hand doen.

"We willen een onafhankelijk bedrijf blijven, met een eigen bedrijfsmodel", laat Picci optekenen bij Speedweek. "Alfa Romeo heeft geen aandelen in het team en de invloed is minimaal. Het enige wat we delen is interesse in de Formule 1. De eigenaren van Sauber denken op lange termijn en hebben meerjarenplannen, dus een verkoop is uit den boze."

Sinds Sauber samenwerkt met Alfa Romeo is de lijn naar boven ingezet: waar het team vorig jaar slechts tweemaal tot scoren kwam en het seizoen eindigde met vijf schamele puntjes, daar heeft men dit seizoen in zeven Grands Prix puntenfinishes genoteerd. Bovendien wisten rijders Charles Leclerc en Marcus Ericsson al achttien punten te verzamelen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen