© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sauber denkt 'mega' stap te maken met Ferrari-onderdelen

15 okt. 2017 11:20 Rik Alkema 0 reacties
Momenteel is het op sportief gebied bedroevend gesteld met het team van Sauber. Met Ferrari-motoren uit 2016 en een beperkt budget rijdt het team stijf onderaan en zijn punten heel ver weg. Financieel kruipt het team echter uit het dal en Sauber gaat dan ook flink investeren in het eigen team. Daarnaast gaat Sauber ook nauwer samenwerken met Ferrari, waardoor het team een gigantische stap wil maken volgend seizoen.

Sauber wil weer richting de punten

Nu de deal met Honda is afgeblazen, is Sauber een andere weg ingeslagen. Het team wil graag nauw samenwerken met Ferrari, dat al jaren de motorleverancier is. De nieuwe samenwerking moet nog op details worden ingevuld, maar dat het team erop vooruit gaat is wel zeker.

"We kunnen met Sauber echt een mega stap maken dankzij de samenwerking met Ferrari", laat de nieuwe teambaas Frederic Vasseur weten aan Autosport.com.

"Het is de perfecte manier om snel vooruitgang te boeken en weer aansluiting te vinden met de middenmoot. Op de lange termijn zien we we waar het schip strandt, maar volgend seizoen willen we weer richting de punten", aldus Vasseur.

Heikel punt van de samenwerking zijn de coureurs. Ferrari wil graag haar talenten stallen bij Sauber, maar het team wil niet een volledig 'B-team' van Ferrari worden.

"Je moet alle kennis en expertise wel in eigen huis houden. Het is niet wenselijk dat wij straks moeten wachten totdat Ferrari weer een update heeft om ons verder te kunnen ontwikkelen", is Vasseur duidelijk.

"Momenteel zijn we aan het onderhandelen over de nieuwe samenwerking op technisch vlak en daarna gaan we het hebben over de coureurs. Ook dat hoort bij de samenwerking met Ferrari", besluit Vasseur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen