Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber investeert flink in aerodynamisch team

Het Formule 1 team van Sauber investeert flink in het team. Zo trekt het twintig specialisten aan op het vlak van aerodynamica. Het Zwitserse team wil in 2018 terugkeren in de subtop na enkele magere jaren.

Onder leiding van Frédéric Vasseur en met een 2018-versie van de Ferrari motor moet het F1-team van Sauber grote stappen maken. Het Zwitserse team wil weer op regelmatige basis kunnen vechten voor de punten. Om de doelstellingen kracht bij te zetten worden er twintig aerodynamica-experts aangetrokken, meldt Vasseur aan Auto Motor und sport. " De eerste daarvan is op 1 november bij ons begonnen. De rest begint stap voor stap. We zullen daarom voornamelijk in de tweede seizoenshelft de vruchten hiervan plukken."

Sauber verschijnt in 2018 met Charles Leclerc en Marcus Ericsson aan de start. Nieuwkomer Leclerc begint aan zijn eerste seizoen en wordt gesteund door Ferrari. De Italianen investeerde in het team door Alfa Romeo aan te stellen als titelsponsor. Dit seizoen waren het hectische tijden voor Sauber. Zo werd teambaas Kaltenborn op straat gezet en werden de eerste nieuwe namen aangetrokken. Belangrijkste voorbeelden hiervan zijn Vasseur die overkwam van Renault en Xevi Pujolar. Laatstgenoemde was race-engineer van Max Verstappen bij Toro Rosso.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'