© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Sauber noemt zowel Giovinazzi als Raikkonen optie voor 2019

20 jul. 2018 19:30 René Oudman 0 reacties
De rijdersmarkt is anno zomer 2018 onvoorspelbaarder dan ooit. Wat gaat Fernando Alonso doen? Blijven Esteban Ocon en Sergio Pérez werkgever Force India trouw, of gaan wellicht beiden een ander team dienen? Ook voor Sauber zijn het interessante tijden: debutant Charles Leclerc maakt achter het stuur van de Zwitserse bolide dusdanig veel indruk, dat hij weleens naar Ferrari kan worden gepromoveerd.

Wie de plaats van Leclerc over moet nemen, mocht hij inderdaad vertrekken, is nog maar de vraag. Huidig Ferrari-rijder Kimi Raikkonen is de aangewezen persoon om geslachtofferd te worden in het geval van een komst van Leclerc, aangezien Sebastian Vettel beschikt over een doorlopend contract. De Fin zou eventueel terug kunnen keren naar het oude nest van Sauber, daar waar hij in 2001 zijn Formule 1-debuut mocht maken.

"Het is erg vleiend dat zulke grote namen met ons in een adem worden genoemd", laat Sauber-teambaas Frederic Vasseur op de vrijdag voor de Duitse Grand Prix weten. "We willen bepalend zijn op de rijdersmarkt, niet afwachtend. We trekken de aandacht van rijders vanwege onze prestaties en dat doet mij deugd."

Ook de naam van Antonio Giovinazzi, de Ferrari-reserve die op vrijdagochtend zijn opwachting mocht maken achter het stuur van de Sauber die normaliter wordt bestuurd door Marcus Ericsson, valt veelvuldig. "Het is goed om te weten dat Antonio zich wil laten gelden", weet Vasseur daarover te melden. "Hij staat zeker op onze shortlist voor volgend seizoen. Daarom rijdt hij dit jaar ook op een aantal vrijdagen, waarvan vandaag de eerste was – dat is waarschijnlijk de beste manier om elkaar te leren kennen. Vorig jaar hebben we immers dezelfde weg bewandeld met Charles, en dat bleek een goede zet. We zullen het overleggen met Ferrari", besluit de Franse teambaas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen