Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sauber rijdt in 2018 met Formule 1 motoren van Ferrari'

Het Formule 1 team van Sauber tekende in april van dit seizoen een contract met Honda voor de levering van motoren voor het Formule 1 seizoen 2018. Deze deal staat al weken op losse schroeven en lijkt nu definitief niet door te gaan. Het Zwitserse team klopt nu aan bij het bevriende team van Ferrari.

Met het vertrek van Monisha Kaltenborn bij Sauber ging ook de deal met Honda in rook op. De Japanners hebben te weinig vertrouwen in de nieuwe teamleiding. De nieuwe teambaas Frederic Vasseur heeft op zijn beurt weinig vertrouwen en interesse in de Honda-motoren. Momenteel is dat nog altijd de slechtste krachtbron van het veld. Speed Week meldt dat Sauber om die reden door wil gaan met Ferrari-motoren. De grootste eis daarbij is wel dat het volgend seizoen ook de beschikking krijgt over de laatste versie van de motoren. Dit seizoen rijdt het Zwitserse team met de motoren van vorig seizoen, waardoor het bij voorbaat al kansloos is voor goede resultaten.

Voor Ferrari is het leveren van motoren geen probleem. Het heeft alleen contracten met het eigen fabrieksteam en met Haas F1. De capaciteit om motoren te leveren is meer dan voldoende. Daarnaast is het een uitgelezen kans om een van de jonge talenten van de Italiaanse renstal een kans te geven. Onderdeel van de deal is dan ook dat Ferrari een van haar talenten mag stallen bij Sauber. Derde rijder Antionio Giovinazzi mocht dit seizoen kennismaken met de Formule 1 als vervanger voor Pascal Wehrlein en komt tijdens een behoorlijk aantal vrije trainingen in actie voor Haas F1. De Italiaan hoopt op zijn kans bij Sauber volgend seizoen. Een tweede kanshebber is Charls Leclerc die momenteel de GP2-klasse dicteert. Waarschijnlijk dat er dit weekend in Hongarije al meer duidelijkheid komt omtrent de motorensituatie van Sauber voor 2018.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'