© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

'Sauber rijdt in 2018 met Formule 1 motoren van Ferrari'

24 jul. 2017 09:58 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Sauber tekende in april van dit seizoen een contract met Honda voor de levering van motoren voor het Formule 1 seizoen 2018. Deze deal staat al weken op losse schroeven en lijkt nu definitief niet door te gaan. Het Zwitserse team klopt nu aan bij het bevriende team van Ferrari.

'Definitief geen Honda-motoren voor Sauber in 2018'

Met het vertrek van Monisha Kaltenborn bij Sauber ging ook de deal met Honda in rook op. De Japanners hebben te weinig vertrouwen in de nieuwe teamleiding. De nieuwe teambaas Frederic Vasseur heeft op zijn beurt weinig vertrouwen en interesse in de Honda-motoren. Momenteel is dat nog altijd de slechtste krachtbron van het veld.

Speed Week meldt dat Sauber om die reden door wil gaan met Ferrari-motoren. De grootste eis daarbij is wel dat het volgend seizoen ook de beschikking krijgt over de laatste versie van de motoren. Dit seizoen rijdt het Zwitserse team met de motoren van vorig seizoen, waardoor het bij voorbaat al kansloos is voor goede resultaten.

Voor Ferrari is het leveren van motoren geen probleem. Het heeft alleen contracten met het eigen fabrieksteam en met Haas F1. De capaciteit om motoren te leveren is meer dan voldoende. Daarnaast is het een uitgelezen kans om een van de jonge talenten van de Italiaanse renstal een kans te geven. Onderdeel van de deal is dan ook dat Ferrari een van haar talenten mag stallen bij Sauber.

Derde rijder Antionio Giovinazzi mocht dit seizoen kennismaken met de Formule 1 als vervanger voor Pascal Wehrlein en komt tijdens een behoorlijk aantal vrije trainingen in actie voor Haas F1. De Italiaan hoopt op zijn kans bij Sauber volgend seizoen. Een tweede kanshebber is Charls Leclerc die momenteel de GP2-klasse dicteert.

Waarschijnlijk dat er dit weekend in Hongarije al meer duidelijkheid komt omtrent de motorensituatie van Sauber voor 2018.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen