Sauber-teambaas: "Ericsson mede verantwoordelijk voor Leclercs prestaties"

05 nov. 2018 14:15 René Oudman 0 reacties
Charles Leclerc (21) is dé blikvanger van Alfa Romeo Sauber. De Monegask, die eerder dit jaar zijn debuut in de Formule 1 mocht maken, heeft inmiddels al een promotie naar Ferrari afgedwongen. Begin volgend jaar stapt Leclerc in een wagen van de rode brigade.

Leclercs huidige teambaas, Frédéric Vasseur, meent dat de talentvolle jongeling mede dankzij zijn teamgenoot Marcus Ericsson grote stappen heeft weten te zetten. Door de ervaring van de Zweed, die inmiddels zijn vijfde F1-seizoen afwerkt, kon Leclerc eenvoudiger wennen.

"Charles is klaar voor Ferrari", meent Vasseur in gesprek met de officiële Formule 1-site. "Zal hij verrassen? Dat weet je niet, want veel hangt natuurlijk van de wagen af in deze sport. Charles blijft groeien en alles is voor hem binnen handbereik."

"Aan het begin van 2018 kon Charles zich vrij snel ontwikkelen, dat had hij mede te danken aan de aanwezigheid van Marcus", legt de Franse stalbaas van Sauber uit. "Marcus heeft het dit jaar geweldig gedaan, hij is ten opzichte van vorig jaar een stuk sterker geworden. Dat was een van de bouwstenen voor verbetering." Waar Ericsson in de afgelopen twee jaren niet tot scoren kwam, daar heeft de Zweed inmiddels negen WK-punten verzameld.

"In de opleving van Sauber speelt ook Charles een grote rol. Er zijn verschillende factoren benodigd om een goed resultaat te halen: de motor, de aerodynamica, de verwachting op de baan, budget en de rijders,en je mag eigenlijk geen van die factoren over het hoofd zien. Ik denk dat Sauber op elk vlak heeft verbeterd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen