© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sauber wil problemen met Honda-deal oplossen

13 jul. 2017 15:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Rijdt Sauber in 2018 wel of niet met Honda motoren? Enkele maanden geleden werd de deal vol trots wereldkundig gemaakt, maar in de afgelopen dagen werd duidelijk dat deze op losse schroeven staat. Kersvers teammanager Vasseur wil zo snel mogelijk duidelijk.

Vasseur erkent dat er problemen zijn tussen Sauber en Honda

Mede doordat Sauber in 2017 met overjarige Ferrari-motoren rijdt maakt het een armzalig seizoen door. Alleen het geplaagde McLaren-Honda scoorde minder WK-punten, wat voornamelijk kwam door defecten aan de Honda-motoren.

Juist met die motoren gaat Sauber volgend seizoen rijden. Althans, dat was de bedoeling toen beide partijen hun deal enkele maanden geleden wereldkundig maakten. Er is de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over de toekomst van Honda in de Formule 1. Het merk zou niet blij zijn met de leiding van Sauber en zelfs een volledig vertrek uit uit de F1 overwegen.

Vasseur erkent dat er problemen zijn tussen beide partijen, maar maakt zich ook zorgen over de prestaties van Honda. "De kwestie met Honda ligt op de tafel en dat is het eerste waaraan ik ga werken. We moeten zo snel mogelijk een oplossing hiervoor hebben. De signalen die ik van McLaren hoor zijn niet positief," laat hij aan L'Equipe weten. Daarmee doelt Vasseur op de ontwikkelingen en prestaties van Honda.

Het doel van Vasseur is om Sauber terug te brengen tot de subtop van de Formule 1. Daarvoor heeft eigenaar Longbow Finance hem belooft om financiële middelen ter beschikking te stellen.

"Ik wil dat Sauber weer op regelmatige basis punten scoort. Longbow investeert flink in dit project en heeft een gedetailleerd plan opgesteld voor de komende jaren. Hierin krijg ik de vrijheid om het team te runnen."

De afgelopen jaren koos Sauber continu voor de coureurs die het meeste sponsorgeld meebrengen. Om die reden rijdt Marcus Ericsson nog altijd bij het team, maar Vasseur wil dat er verandering komt in het selectiebeleid van de coureurs.

"Het is niet goed als we als team afhankelijk zijn van Ericsson, dat is niet gezond. Als Marcus een carrière wil hebben dan heeft hij grotere ambities dan te rijden voor Sauber."

"Ik zal uiteindelijk zelf beslissen over onze coureurs en daarbij kiezen we voor jonge coureur," aldus Vasseur.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen